Toyota Highlander Hybrid

H Toyota Motor Europe ανακοίνωσε πως το υβριδικό 7-θέσιο SUV Highlander θα διατίθεται στην Ευρώπη από τις αρχές του 2021.

Με 23 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη υβριδικής τεχνολογίας -15 εκατομμύρια πελάτες στα υβριδικά, 9 υβριδικά μοντέλα και αυτόματη φόρτιση 4ης γενιάς, πλήρως υβριδικούς κινητήρες- η Toyota έχει συνδυάσει την υβριδική της πρωτοπορία από το θρυλικό QDR και την εκτεταμένη εμπειρία της στην αγορά SUV για να δημιουργήσει το υβριδικό Highlander.

Η 4η γενιά Highlander, διαθέσιμη αποκλειστικά με πλήρως υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης -μαζί με το RAV4 (D-segment), το C-HR (C-segment) και το επερχόμενο Yaris Cross (B-segment)- είναι η νεότερη προσθήκη στην ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων SUV της Toyota.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4950 mm. Η συρόμενη κατά 180 mm δεύτερη σειρά καθισμάτων εξασφαλίζει άνετο χώρο στην τρίτη σειρά για δύο ενήλικες, καθώς και εύκολη πρόσβαση. Το Highlander διαθέτει χώρο αποσκευών 658 λίτρων, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί στα 1.909 λίτρα με την πλήρη επίπεδη αναδίπλωση των καθισμάτων τρίτης και δεύτερης σειράς.

Toyota Highlander Hybrid

Ο πλήρως υβριδικός κινητήρας του Highlander συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με εμπρόσθιο και οπίσθιο ηλεκτροκινητήρες, με έξυπνη τετρακίνηση AWD-i. Το όχημα αποδίδει 244 DIN hp * με εκπομπές CO2 μόλις 146 g / χλμ* και 6,6 l / 100χλμ* (κύκλος WLTP) ή 117g / χλμ* και 5,2l / 100χλμ* (αντίστοιχο NEDC).

Ένας επιλογέας τρόπου οδήγησης προσφέρει στον οδηγό επιλογές μεταξύ Eco, Normal, Sport και Trail. Και οι τέσσερις τρόποι μπορούν να επιλεγούν όταν το όχημα λειτουργεί ως EV.

Το Highlander Hybrid είναι εξοπλισμένο με το «Toyota Safety Sense», ένα σύνολο ενεργών τεχνολογιών ασφάλειας που συμπεριλαμβάνει ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης (PCS) με ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης, ανίχνευση πεζών ημέρα και νύχτα και ανίχνευση δικύκλων κατά τη διάρκεια της ημέρας, Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), ACC με Road Sign Assist (RSA), Lane Tracing Assist (LTA), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA).

Τα επίπεδα εξοπλισμού premium περιλαμβάνουν οθόνη πολυμέσων κεντρικής κονσόλας 12,3 ιντσών με δορυφορική πλοήγηση, οθόνη head-up display, Apple CarPlay® και Android Auto™, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, αερισμό καθισμάτων και έναν ψηφιακό εσωτερικό καθρέφτη οδήγησης.

Το Toyota Highlander Hybrid θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές από τις αρχές του 2021.

* Προσωρινά στοιχεία

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξία Volvo Group και Daimler Truck AG
Επόμενο άρθροALD: 28 αυτοκίνητα για την υποστήριξη αναγκών στην Ελλάδα