www.fleetnews.gr

Η έξυπνη κινητικότητα (Smart Mobility) είναι η συνάθροιση διαφόρων βασικών παραμέτρων, όπως η τεχνολογία, η υποδομή κινητικότητας (συμπεριλαμβανομένων του χώρου στάθμευσης, του δικτύου φόρτισης, της σηματοδότησης, των οχημάτων), των λύσεων κινητικότητας (συμπεριλαμβανομένων των νέων επιχειρηματικών μοντέλων κινητικότητας) και των ανθρώπων, γνωστό επίσης ως Συνδεσιμότητα και Σύγκλιση (Connectivity and Convergence).

Σύμφωνα με τον σύμβουλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Yeswant Abhimanyu της Frost & Sullivan, η έξυπνη κινητικότητα θα πρέπει να προσφέρεται απρόσκοπτα από την αρχή ως το τέλος, να είναι ευέλικτη, ολοκληρωμένη, ασφαλής, προσιτή όταν και όπου χρειάζεται και οικονομικά αποδοτική. Εν συντομία, πρόκειται για ένα ευφυές δίκτυο μεταφορών και κινητικότητας.

“Οι βασικοί στόχοι όποιου εργάζεται για μια λύση smart mobility, θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας που μειώνει τη ρύπανση και την παροχή απρόσκοπτων / ευφυών κυκλοφοριακών ροών, για να ανταποκριθεί στην αστικοποίηση και την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας για την προαγωγή οικονομικά αποδοτικής κινητικότητας για όλους”, λέει ο κ. Abhimanyu.

Ο Yeswant Abhimanyu είναι κύριος σύμβουλος για τον τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας και ψηφιακού μετασχηματισμού και διευθυντής έρευνας για την Λατινική Αμερική, της πολυεθνικής εταιρείας συμβούλων Frost & Sullivan, ενώ συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ στο Global Fleet advisory board για τη Λατινική Αμερική.

Ας σημειωθεί ότι η παγκόσμια μεγα-τάση “Συνδεσιμότητα & Σύγκλιση” αποτελεί τον κύριο παράγοντα που επηρεάζει το smart mobility στη Λατινική Αμερική σήμερα, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Global Fleet ο Abhimanyu. Σύμφωνα με αυτόν, παρατηρείται μια έκρηξη στην τεχνολογική καινοτομία, την παραγωγή δεδομένων και τις ροές πληροφοριών, τα νέα ψηφιακά touch points, τα ψηφιακά ταξίδια και την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο.

“Η αξιοποίηση όλων αυτών των στοιχείων δημιουργεί ένα αποδοτικό πολυτροπικό δίκτυο μεταφορών που διέπεται από έξυπνες αποφάσεις και ευφυή διαχείριση μέσω της απρόσκοπτης επικοινωνίας σε όλο το δίκτυο”, ανέφερε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροSkoda Fabia i-con: Hi-tech έκδοση!
Επόμενο άρθροΑύξηση ταξινομήσεων λόγω WLTP: Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει…