Στην Auto Shanghai 2021, η Mercedes-Benz εγκαινίασε τις παγκόσμιες πρεμιέρες του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού συμπαγούς μοντέλου EQB, της έκδοσης της νέας C-Class με μακρύ μεταξόνιο και του νέου τετράθυρου CLS Coupé.

Παράλληλα με την έκδοση του EQB μακρού μεταξονίου για την κινεζική αγορά, το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές saloon EQS και το συμπαγές, αμιγώς ηλεκτρικό EQA παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Και τα τρία μοντέλα Mercedes-EQ είχαν ήδη κάνει το ντεμπούτο τους το προηγούμενο απόγευμα πριν της έκθεσης Auto Shanghai, στη Βραδιά Mercedes-EQ.

Two world and three market premieres: Mercedes-Benz at Auto Shanghai 2021

Τον Νοέμβριο του 2021, το νέο EQB θα κυκλοφορήσει στην Κίνα ως πλήρως εξοπλισμένο επταθέσιο κορυφαίο μοντέλο και AMG Line. Οι ευρωπαίοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε και επτά θέσεων, τετρακίνησης και διαφορετικών ιπποδυνάμεων. Η παραγωγή του EQB για τις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους, στο Kecskemét της Ουγγαρίας.

“Η Κίνα δεν είναι μόνο η πιο σημαντική περιοχή πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων για εμάς, αλλά και η κορυφαία αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο”, λέει ο Hubertus Troska, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για την Κίνα. “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που παρουσιάζουμε το αμιγώς ηλεκτρικό EQB εδώ στην Κίνα για πρώτη φορά. Με τις επτά θέσεις του, το νέο EQB καλύπτει τις ανάγκες των πελατών με οικογένεια. Εκτός από τα σωστά προϊόντα, το αποτύπωμα της τοπικής μας παραγωγής αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης στην Κίνα. Γι ‘αυτό προσβλέπουμε στην παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού EQB στο Πεκίνο”.

Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας C-Class μακρού μεταξονίου και της νέας CLS

Hubertus Troska, Member of the Board of Management of Daimler AG, responsible for Greater China presenting the new C-Class long wheel base.

Ως ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του συνθήματος «Κατασκευασμένο στην Κίνα για την Κίνα», η Mercedes-Benz παρουσίασε την έκδοση της νέας C-Class μακρού μεταξονίου. Εκτός από περισσότερο χώρο για τα πόδια, εξοπλισμός όπως τα πολυτελή προσκέφαλα και το μεγαλύτερο υποβραχιόνιο, με ιδιαίτερα μεγάλο χώρο αποσκευών, θύρες USB και θήκες για ποτήρια, εξασφαλίζουν πρόσθετη πολυτελή άνεση στο πίσω μέρος. Άλλα ειδικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ανάρτηση άνεσης και βελτιωμένη ηχομόνωση για ακόμα αθόρυβο εσωτερικό.

Η νέα CLS πραγματοποίησε, επίσης, το παγκόσμιο ντεμπούτο της. Ο καθαρός σχεδιασμός εκφράζει τον δυναμισμό του τετράθυρου κουπέ. Παράλληλα, το εσωτερικό αναβαθμίστηκε με επιπλέον συνδυασμούς δέρματος και επένδυσης, καθώς και τιμόνι νέας γενιάς. Στη γκάμα μοντέλων προστέθηκε πετρελαιοκινητήρας τελευταίας γενιάς με ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης. Μια σπορ πολυτελής ειδική έκδοση της Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC + (μικτή κατανάλωση καυσίμου 9,0-8,7 λ / 100 χλμ, μικτές εκπομπές CO2 206-199 γρ / χλμ) [1] περιορισμένης παραγωγής 300 μονάδων επιστεγάζει τη γκάμα.

 

 

Προηγούμενο άρθροBMW Group: Ενισχύει την τεχνογνωσία του για μπαταρίες
Επόμενο άρθροΝέο Volkswagen Polo: ψηφιακό και hi-tech