Η Mercedes-Benz Bank AG ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2020 – μια δύσκολη χρονιά κυρίως λόγω της πανδημίας COVID-19. Ο συνολικός όγκος των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης για τα επιβατικά οχήματα του ομίλου Daimler στο τέλος του 2020 ήταν 25,9 δισ. ευρώ, στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Χάρη στους μακροχρόνιες συμβάσεις στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο, η εταιρεία που εδρεύει στη Στουτγάρδη ήταν σε θέση να αντισταθμίσει σε μια αγορά οχημάτων που μειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους λόγω πανδημίας τη μείωση των νέων χρηματοδοτικών μισθώσεων και χρηματοδοτήσεων. Επιπλέον, η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ στην δραστηριότητα μεταχειρισμένων οχημάτων το 2020 με όγκο 2,1 δισ. ευρώ και έφτασε σε ένα νέο ρεκόρ για βαν με όγκο συμβολαίων 5,7 δισ. ευρώ.

Benedikt Schell, CEO, Mercedes-Benz Bank AG

«Με τις χρηματοοικονομικές μας υπηρεσίες, παρείχαμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη το 2020 στις πωλήσεις οχημάτων του ομίλου Daimler στη Γερμανία σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς. Για φέτος, βλέπουμε ευκαιρίες που προκύπτουν από την νέα Mercedes-Benz C-Class που παρουσιάστηκε πρόσφατα, τα μοντέλα μας μαζικής παραγωγής στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς επίσης τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Το ποσοστό των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ υψηλό», δήλωσε ο Benedikt Schell, CEO της Mercedes-Benz Bank.

Στον τομέα επαγγελματικών οχημάτων, η Mercedes-Benz Bank ξεκίνησε πέρυσι προσφορές χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης για το ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό Fuso eCanter. Συνολικά, ο όγκος των συμβολαίων για φορτηγά και λεωφορεία των Mercedes-Benz, Fuso και Setra ήταν 3,9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020.

Προηγούμενο άρθροGreen NCAP: Είναι όλα τα plug-in υβριδικά ίδια;
Επόμενο άρθροΗ νέα γενιά του συστήματος ασφαλείας Honda Sensing Elite