Η Nissan εγκαινίασε με επισημότητα το νέο στούντιο σχεδιασμού της, με την ονομασία “The Box”, στο Σάο Πάολο, στη Λατινική Αμερική. To στούντιο στοχεύει στον σχεδιασμό έξυπνων λύσεων κινητικότητας, συνδυάζοντας και “μεταφράζοντας”  την κουλτούρα της  Βραζιλίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ιαπωνίας.

Το νέο στούντιο  θα αποτελέσει  ένα δημιουργικό εργαστήριο για το σχεδιασμό μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Με μότο το “Disruption through Fusion”, η αποστολή του είναι να συγχωνεύσει και να “μεταφράσει” τις λατινοαμερικανικές και ιαπωνικές κουλτούρες, καθώς αναπτύσσει νέα έργα της  Nissan που στοχεύουν τόσο στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, όσο και τις παγκόσμιες αγορές.

“Το The Box είναι ένα βασικό ορόσημο που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο παγκόσμιο μέλλον”, δήλωσε ο John Sahs, επικεφαλής σχεδιαστής της Nissan για την περιοχή. “Σχεδιάζουμε την κινητικότητα από μια ευρύτερη προοπτική που ξεπερνά τα αυτοκίνητα. Η Nissan αναπτύσσει νέες τεχνολογίες παγκοσμίως, οι οποίες μετασχηματίζουν παράλληλα το σχεδιασμό και τη μορφή των μοντέλων μας. Θα εργαστούμε και θα σκεφτόμαστε μέσα στο The Box για να δημιουργήσουμε θετικές και ρηξικέλευθες αλλαγές έξω από τα καθιερωμένα”.

Για να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων στην εργασία, το στούντιο υιοθετεί ένα ανοιχτό σχήμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σαλονιού και μια ζώνης C (creative zone), όπου όλη η ομάδα συνεργάζεται. Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές του στούντιο, όπως οι σκάλες και η τράπεζα συνεδριάσεων. Ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει επίσης αναπτυχθεί προσεκτικά για να εμπνεύσει, διαθέτοντας έναν ιαπωνικό κήπο Zen και ένα engawa, μια λωρίδα, δηλαδή, δαπέδου που μοιάζει με βεράντα, προκειμένου να συνδέσει τον χώρο με την φύση.

Μετά από 20 χρόνια εργασίας στην έδρα της Nissan στην Ιαπωνία, ο John Sahs έγινε ο επικεφαλής σχεδιαστής για την  Λατινική Αμερική, τον Ιούλιο του 2018. Διορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση  από τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο της Nissan για τον παγκόσμιο σχεδιασμό. Η ποικιλόμορφη ομάδα σχεδιασμού της Λατινικής Αμερικής περιλαμβάνει επίσης επαγγελματίες βραζιλιάνους σχεδιαστές με διεθνή εμπειρία.

Το νέο στούντιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης της Nissan Latin America και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας. Παράλληλα, θα συνεργαστεί με τα σχεδιαστικά στούντιο της εταιρείας που βρίσκονται στην Ιαπωνία, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και το Σαν Ντιέγκο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here