Θανατηφόρο ατύχημα συνέβη  στο εργοστάσιο του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles (FCA) στο Cassino της κεντρικής Ιταλίας στις 1 Οκτωβρίου, που οδήγησε τα συνδικάτα σε οκτάωρη απεργία, απαιτώντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, όπως ανέφερε το Reuters.

Η FCA επιβεβαίωσε το θάνατο ενός 40χρονου σε ατύχημα που συνέβη καθώς μετακινούσε ένα καλούπι στο χώρο της ψυχρής πρέσας του εργοστασίου, στο πλαίσιο τυποποιημένης διαδικασίας λειτουργίας.

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε πως η FCA εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια για τον τραγικό θάνατο του Fabrizio Greco και διαβεβαίωσε πως όλες οι διαδικασίες για την υποστήριξη της οικογένειάς του ενεργοποιήθηκαν αμέσως. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές που εξετάζουν τα αίτια αυτού του τραγικού και πρωτοφανούς ατυχήματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της FCA στο Reuters”.

Ο όμιλος παράγει στο εργοστάσιο του Cassino τα μοντέλα Alfa Romeo Giulia sedan και Alfa Romeo Stelvio SUV.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων προέτρεψαν την ιταλική κυβέρνηση να ενισχύσει τις διαδικασίες πρόληψης ατυχημάτων και την επιθεώρηση ασφάλειας εργασίας, υποστηρίζοντας πως παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη ειδικού προσωπικού.

Προηγούμενο άρθροΝέο Mitsubishi L200: Σκληροτράχηλο, ασφαλές, ανθεκτικό
Επόμενο άρθροΗ Nissan κατασκεύασε ένα NP300 για τις μετακινήσεις του Πάπα