Η Tesla ανέφερε αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2020, με έσοδα 6,04 δισ. δολάρια και καθαρά κέρδη 104 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με κέρδη της εταιρείας, οι μετοχές της οποίας κατέγραψαν αύξηση καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Tesla ανέφερε επίσης το πρώτο της πλήρες έτος κερδοφορίας με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα GAAP, που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να εξεταστεί για συμπερίληψη στον δείκτη S&P 500.

“Για τους τελευταίους 12 μήνες, επιτύχαμε ένα λειτουργικό περιθώριο GAAP λίγο κάτω από 5%. Αναμένουμε ότι το λειτουργικό μας περιθώριο θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, επιτυγχάνοντας τελικά κορυφαία επίπεδα στη βιομηχανία με σχέδια επέκτασης και τοπικής προσαρμογής” αναφέρει η εταιρεία.

Τα κέρδη έχουν βελτιωθεί σταθερά χάρη σε λειτουργικές βελτιώσεις στο κόστος προϊόντος και κατασκευής για το Model Y και το παραγόμενο στην Κίνα Model 3. Τα βελτιωμένα έσοδα από το aftermarket software και τη συνδεσιμότητα επηρέασαν θετικά την κερδοφορία.

Η πρόοδος που σημείωσε η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους της επέτρεψε να ολοκληρώσει με επιτυχία το δεύτερο εξάμηνο. Η Tesla δηλώνει πως η υπάρχουσα ικανότητά της συνεχίζει να βελτιώνεται για να καλύψει τη ζήτηση.

“Έχουμε την ικανότητα να υπερβούμε τις 500.000 παραδόσεις οχημάτων φέτος, παρά τις πρόσφατες διακοπές παραγωγής. Ενώ η επίτευξη αυτού του στόχου έχει γίνει πιο δύσκολη, η παράδοση μισού εκατομμυρίου οχημάτων το 2020 παραμένει ο στόχος μας”.

Παράλληλα, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα κατασκευάσει το επόμενο εργοστάσιό της κοντά στο Ώστιν του Τέξας. Η εταιρεία σχεδιάζει να αφιερώσει το εργοστάσιο στο Fremont της Καλιφόρνια, στην παραγωγή οχημάτων Model S και Model X για όλες τις αγορές και στην παραγωγή Model 3 και Model Y για τη Δυτική Βόρεια Αμερική. Το εργοστάσιο του Τέξας θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των οχημάτων Cybertruck, Semi και Model 3 και Model Y της εταιρείας για την Ανατολική Βόρεια Αμερική.

Φωτογραφία: Tesla

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία FCA – Waymo για αυτόνομα LCV
Επόμενο άρθροΝόμος του κράτους η προώθηση της Ηλεκτροκίνησης