Η ABB λανσάρει τον ταχύτερο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) στον κόσμο, τον Terra 360. Παρέχει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε λιγότερο από τρία λεπτά ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικά για φόρτιση έως και τεσσάρων οχημάτων ταυτοχρόνως.

Ο νέος Terra 360 της ABB είναι ένας σπονδυλωτός φορτιστής που μπορεί να φορτίσει έως και τέσσερα οχήματα ταυτοχρόνως, με δυναμική κατανομή ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα περιμένουν εάν κάποιος ήδη φορτίζει. Απλώς θα συνδέονται σε άλλο βύσμα. Ο νέος φορτιστής διαθέτει μέγιστη ισχύ 360 kW και μπορεί να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή λιγότερο, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών χρηστών, είτε χρειάζονται γρήγορη φόρτιση, είτε να γεμίσουν την μπαταρία τους κατά τις αγορές τους.

Διαθέσιμος στην Ευρώπη από το τέλος του 2021 και στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις περιοχές Ασίας -Ειρηνικού το 2022, ο Terra 360 σχεδιάστηκε με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις των οδηγών EV. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία πεδίου της μεγάλης βάσης της ABB E-mobility, ο Terra 360 παρέχει ταχύτητα, πρακτικότητα και ευκολία χρήσης.

Το καινοτόμο σύστημα φωτισμού καθοδηγεί τον χρήστη κατά τη διαδικασία φόρτισης και δείχνει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και τον υπολειπόμενο χρόνο βέλτιστης φόρτισης. Ο ταχύτερος παγκοσμίως φορτιστής είναι προσβάσιμος και από αναπηρικό αμαξίδιο και διαθέτει εργονομικό σύστημα διαχείρισης καλωδίων, που βοηθά τους οδηγούς να συνδεθούν γρήγορα, με ελάχιστη προσπάθεια.

Εκτός από την κάλυψη των αναγκών των ιδιωτών οδηγών EV στα πρατήρια καυσίμων, τα παντοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής, οι φορτιστές Terra 360 μπορούν να εγκατασταθούν στους επαγγελματικούς χώρους μιας εταιρείας για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στόλου, βαν και φορτηγών. Αυτό δίνει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα φόρτισης έως και τεσσάρων οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας ή μιας γρήγορης επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων τους την ημέρα. Επειδή οι φορτιστές Terra 360 έχουν μικρό όγκο, μπορούν να εγκατασταθούν σε μικρούς τερματικούς σταθμούς ή χώρους στάθμευσης, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Οι φορτιστές Terra 360 είναι απολύτως προσαρμόσιμοι. Για εξατομίκευση της εμφάνισής τους, οι πελάτες μπορούν να «μαρκάρουν» τους φορτιστές χρησιμοποιώντας διαφορετικό κάλυμμα ή αλλάζοντας το χρώμα των φωτεινών λωρίδων LED. Παρέχεται επίσης η επιλογή ενσωμάτωσης διαφημιστικής οθόνης 27” για αναπαραγωγή βίντεο και εικόνων.

“Με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εφαρμόζουν δημόσια πολιτική που ευνοεί τα ηλεκτρικά οχήματα και τα δίκτυα φόρτισης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ζήτηση για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, και ειδικά για σταθμούς φόρτισης που είναι γρήγοροι, βολικοί και εύχρηστοι, είναι υψηλότερη από ποτέ”, δήλωσε ο Frank Muehlon, Πρόεδρος του E-mobility Division της ABB. “Ο Terra 360, με επιλογές φόρτισης που ταιριάζουν σε διάφορες ανάγκες, είναι το κλειδί για την ικανοποίηση αυτής της ζήτησης και την επιτάχυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο”.

“Είναι μια συναρπαστική μέρα για την ABB, η οποία ως παγκόσμιος ηγέτης στην ταχυφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, κατέχει βασικό ρόλο στη δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα”, δήλωσε ο Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer στην ABB. “Με τις οδικές μεταφορές να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του κλιματικού στόχου της Συνθήκης του Παρισιού. Επίσης, θα δώσουμε το παράδειγμα αλλάζοντας ολόκληρο τον στόλο μας με περισσότερα από 10.000 οχήματα, σε μη ρυπογόνο”.

Η ABB είναι παγκόσμιος ηγέτης στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας όλο το φάσμα λύσεων φόρτισης και ηλεκτροδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά λεωφορεία, βαν, φορτηγά, πλοία και σιδηροδρόμους. Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά της ηλεκτροκίνησης το 2010 και μέχρι σήμερα διέθεσε σε περισσότερες από 88 αγορές πάνω από 460.000 φορτιστές EV. Από αυτούς περισσότεροι από 21.000 είναι ταχυφορτιστές DC και 440.000 φορτιστές AC, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πωλούνται μέσω του Chargedot.

Οι φορτιστές ABB υψηλής ισχύος αναπτύσσονται ήδη σε όλο τον κόσμο μέσω  συνεργασιών της εταιρείας με διεθνείς εταιρείες φόρτισης, όπως η IONITY και η Electrify America.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το Jeep Grand Cherokee 5ης γενιάς
Επόμενο άρθροΔΕΗ Blue: εγκαθιστά 14 σημεία φόρτισης στον ΔΑΑ