www.fleetenews.gr

Η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί πλέον μια μακρινή εικόνα, αλλά συμβαίνει ήδη. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζουν άνοδο, δεδομένου ότι προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια και γίνονται ανταγωνιστικές ως προς το Τελικό Κόστος Ιδιόκτησης TCO (Total Cost of Ownership), ειδικά για τα SUV premium. Ταυτόχρονα, διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη κινητικότητα στις πόλεις, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα της εταιρείας που τα χρησιμοποιεί. Αλλά ποια είναι τα δομικά στοιχεία μιας επιτυχημένης ηλεκτροκίνητης στρατηγικής;

Σήμερα υπάρχει ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) για κάθε τύπο εργαζομένου και κάθε είδος επιχείρησης. Ανάλογα με το προφίλ του οδηγού, μπορείτε να επιλέξετε τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV), τα υβριδικά ηλεκτροκίνητα επαναφορτιζόμενα οχήματα (PHEV) ή τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV).

Τα μοντέλα Range Rover και Range Rover Sport P400e συνδυάζουν έναν υπερσύγχρονο βενζινοκινητήρα με μπαταρία ιόντων λιθίου για να προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 και ένα εύρος μηδενικών εκπομπών σε λειτουργία EV έως 51 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι θα τους επιτραπεί να εισέρχονται στις σημερινές και τις αυριανές ζώνες χαμηλών εκπομπών.

Η εξ ολοκλήρου ηλεκτρική Jaguar I-PACE είναι ένα SUV υψηλής απόδοσης που προσφέρει ένα άριστο στην κατηγορία του WLTP βεληνεκούς μέχρι και 470 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, χάρη στη μπαταρία των 90 kWh. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για την εβδομαδιαία μετακίνηση των περισσότερων ανθρώπων. Με περισσότερους από 5.000 γρήγορους φορτιστές DC (συνεχούς ρεύματος) ήδη στις ευρωπαϊκές πόλεις και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, οι πελάτες μπορούν να οδηγήσουν άνετα επίσης μεγάλες αποστάσεις.

Ανταγωνιστικό συνολικό κόστος ιδιόκτησης (TCO)

Σε πολλές χώρες και πόλεις, τα φορολογικά κίνητρα καθιστούν ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV) ανταγωνιστικό έναντι ισοδύναμων μη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αλλά υπάρχουν περισσότερα στοιχεία από τα φορολογικά οφέλη που μειώνουν το συνολικό κόστος ιδιόκτησης. Ένα BEV μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 50% για υπηρεσίες και συντήρηση, 40% για το κόστος χρήσης και 60% για την ασφάλιση, έναντι ενός παραδοσιακού μοντέλου με μηχανή εσωτερικής καύσης (ICE).

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στον υπολογισμό του συνολικού κόστους ιδιόκτησης (TCO) είναι η υπολειμματική αξία. Οι έρευνες από συμβούλους αυτοκινήτων δείχνουν ότι όσο πιο ώριμη είναι η αγορά EV, τόσο υψηλότερες είναι οι τιμές μεταπώλησης – με τη Νορβηγία να αποτελεί αξιοσημείωτη περίπτωση. Με την αύξηση της ζήτησης κατά τα επόμενα χρόνια, οι υπολειμματικές τιμές EV θα συνεχίσουν να εξελίσσονται θετικά έναντι των μοντέλων πετρελαίου / βενζίνης.

Εφικτή «ηλεκτρική» ζωή

Ένας αυξανόμενος αριθμός μεγάλων εταιρειών επιδιώκουν ενεργά την ενσωμάτωση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους στόλους τους. Βασικός παράγοντας μιας επιτυχημένης πολιτικής EV είναι να γίνει η ζωή μας με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Η Jaguar Land Rover μπορεί να υποστηρίξει τους πελάτες με στόλους οχημάτων (Fleet customers) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με EV – από τη φόρτιση στο σπίτι για τους εργαζόμενους, τη φόρτιση στο χώρο εργασίας  με τις προσφορές της μέσω των καλύτερων τοπικών εταίρων, μέχρι τη χρηματοδότηση του στόλου σας.

Στο webinar* του Fleet Europe, η Jaguar Land Rover και η SAP Labs France θα σας δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα βασικά βήματα για μια επιτυχημένη στρατηγική σε αυτό τον τομέα. Παροχή κινήτρων στους οδηγούς, ενημέρωση και εκπαίδευση, αξιολόγηση και στοχοθέτηση: αυτή η πρωτοποριακή εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί την μέχρι στιγμής εμπειρία της σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι EV.

 

*Δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει να μετατρέψετε το στόλο σας σε ηλεκτροκίνητα οχήματα; Παρακολουθείστε δωρεάν το webinar του Fleet Europe την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018. Register now.

Προηγούμενο άρθροΟ Rob East νέος επικεφαλής πωλήσεων της BMW
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz