Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway

Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway ξεκινούν την εμπορική τους πορεία και στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για δύο ξεχωριστά, νέα μοντέλα, που έχουν συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, είναι σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και απολύτως χρηστικά, χωρίς να ξεχνούν τις βασικές αξίες της Dacia, όπως απλότητα και αξιοπιστία, σε ασυναγώνιστη τιμή.

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway ενσαρκώνουν όλα το DNA της Dacia. Το Sandero έχει αναδειχθεί ως ένα εμβληματικό best-seller, καθώς, από το 2017, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη, αλλά και το πιο δημοφιλές της Dacia με σχεδόν 2,1 εκατομμύρια πωλήσεις. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 32% των συνολικών πωλήσεων Dacia από το 2004. Το Sandero Stepway, η πιο «περιπετειώδης» έκδοση, αντιπροσωπεύει το 65% των πωλήσεων όλων των εκδόσεων του Sandero, έχοντας πουλήσει πάνω από 1,3 εκ. μονάδες.

Τα νέα μοντέλα βασίζονται σε νέα πλατφόρμα, προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, έχουν αυξημένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια, εξοπλίζονται με νέους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου) αλλά και με νέο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT, όπως και με ένα ολοκαίνουριο, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αποτελώντας μια αναβαθμισμένη εκδοχή της φιλοσοφίας των προκατόχων τους, τα νέα Sandero Streetway και Stepway εξακολουθούν να προσφέρονται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, εξασφαλίζοντας κορυφαίο value-for-money.

Το νέο Dacia Sandero Streetway

Το νέο Sandero Streetway δείχνει το δρόμο στην πόλη, αφού έχει έρθει για να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες για αστικές μετακινήσεις με τον πλέον εύκολο, γρήγορο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο. Με τονισμένους τους ώμους και τους θόλους των τροχών, το μοντέλο αναδύει μια έντονη προσωπικότητα και μια αίσθηση στιβαρότητας. Παράλληλα, οι γραμμές του είναι πιο ρευστές, χάρη στην πιο αεροδυναμική τοποθέτηση του παρ-μπριζ, τη χαμηλότερη γραμμή οροφής (κατά 1 εκ.), αλλά και της κεραίας, που είναι, πλέον, τοποθετημένη στο πίσω μέρος της οροφής. Παρά το ότι η απόσταση από το έδαφος παραμένει ίδια με του προηγούμενου μοντέλου (στα 133 χλστ. με φορτίο), το νέο Sandero μοιάζει να «κάθεται» χαμηλότερα, κυρίως εξαιτίας των πιο φαρδιών μετατροχίων, αλλά και των πληθωρικών τροχών.

Νέα φωτιστική ταυτότητα

Τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, εγκαινιάζουν τη νέα φωτεινή υπογραφή της Dacia, σχήματος «Y». Χάρη στη νέα υπογραφή, το νέο Sandero Streetway έχει ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα.

Οι εμπρός LED προβολείς προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων και βελτιώνουν αισθητά την ορατότητα τη νύχτα (κατά 37% την εμβέλεια της δέσμης και κατά 9% το εύρος της).

Οι χειρολαβές των θυρών έχουν εργονομικό σχήμα και είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αναδύουν έναν αέρα ποιότητας. Διατίθεται, πλέον, ηλεκτρικό άνοιγμα στο κάτω μέρος της πόρτας του πορτμπαγκάζ, βελτιώνοντας έτσι και την εμφάνιση αλλά και την πρακτικότητα. Το νέο σχήμα των θυρών και των πλευρικών καθρεφτών συμβάλλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου, ενώ περιορίζει και τους αεροδυναμικούς θορύβους ώστε να μην ενοχλούν τους επιβάτες.

Το νέο Dacia Sandero Stepway – το προσιτό Crossover

Χάρη στην αυξημένη απόστασή του από το έδαφος, το νέο Sandero Streetway αποτελεί το λειτουργικό compact crossover της γκάμας Dacia. Η εντυπωσιακή εσωτερική και εξωτερική σχεδίασή του αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του περιπετειώδους χαρακτήρα του Η εικόνα και το DNA του Sandero Stepway τονίζονται από την αυξημένη διαφοροποίησή του σε σχέση με το Sandero Streetway.

Crossover χαρακτηριστικά

Το νέο Sandero Stepway καθίσταται άμεσα αναγνωρίσιμο στο μπροστινό του μέρος από το ειδικά σχεδιασμένο, ανάγλυφο εμπρός καπό με τα τονισμένα τόξα, το χρωμιωμένο λογότυπο “Stepway” κάτω από τη γρίλια της μάσκας, καθώς και τα διακοσμητικά  γύρω από τους προβολείς ομίχλης. Τόσο ο εμπρός όσο και ο πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνουν μία μεταλλική ποδιά βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, για προστασία από γδαρσίματα. Το Νέο Sandero Stepway διαθέτει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες ενός crossover, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 174 χλστ. – 4,1 εκ. παραπάνω από του Νέου Sandero Streetway και ανάμεσα στις μεγαλύτερες τιμές της κατηγορίας των B-crossover – οι ράγες οροφής με το λογότυπο του μοντέλου, τα φαρδύτερα φρύδια στα φτερά και οι ειδικές ενισχύσεις στα μαρσπιέ των θυρών.

Αρθρωτές ράγες οροφής

Οι ράγες οροφής του Sandero Stepway μπορεί να δείχνουν απλές και κομψές στην εμφάνιση, αλλά είναι και ιδιαίτερα πρακτικές, καθώς έχουν τη δυνατότητα «μεταμόρφωσης». Με τη βοήθεια ενός κλειδιού που βρίσκεται στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν σε δευτερόλεπτα και να μετατραπούν σε σχάρα οροφής με ικανότητα μεταφοράς αποσκευών βάρους έως και 80 κιλών, όπως οι κανονικές μπάρες μεταφοράς.

Η έξυπνη αυτή πατέντα είναι μία ακόμη απόδειξη της φιλοσοφίας της Dacia: έξυπνα, πρακτικά, απλά και αξιόπιστα συστήματα.

Εσωτερικό – νέα εμπειρία 

Το εσωτερικό αναβαθμίστηκε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα. Το ολοκαίνουριο ταμπλό είναι ακόμα πιο εργονομικό, κατασκευασμένο από αναβαθμισμένα υλικά, προσδίδοντας μια πιο σύγχρονη και ποιοτική συνολική εικόνα στο εσωτερικό, η οποία ενισχύεται από τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στις πόρτες και στις ταπετσαρίες. Τα νέα Sandero Streetway και Stepway προσφέρουν κορυφαίο επίπεδο ευρυχωρίας στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Περισσότερη ευρυχωρία

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway διαθέτουν τρείς θέσεις στο πίσω κάθισμα που μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις ενήλικες, ενώ το πίσω κάθισμα διαθέτει δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης την πλάτης (1/3 – 2/3). Ο χώρος αποσκευών μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε οικογενειακή ανάγκη, με κορυφαία χωρητικότητα 410 λίτρων.

Οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι φθάνουν τα 21 λίτρα, με χώρο αποθήκευσης κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο 1,4λ. (προαιρετικά), στις μπροστινές και πίσω πόρτες και στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Για να βρει κανείς την ιδανική θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει ακόμα και το ύψος του καθίσματός του (+/- 35χλστ.) και το ύψος και την απόσταση του τιμονιού (+/- 2,1 ° και +/- 25χλστ. αντίστοιχα). Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι τώρα πιο κοντός. Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση, ειδικά κατά τη διάρκεια ελιγμών σε περιορισμένους χώρους στάθμευσης, καθώς χρειάζεται 36% λιγότερη προσπάθεια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Περισσότερα στοιχεία εξοπλισμού

Η Dacia σχεδίασε τον εξοπλισμό των νέων Sandero Streetway και Stepway με γνώμονα τις βασικές ανάγκες και προσδοκίες των πελατών. Στα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανάλογα την έκδοση: βάση για το smartphone (αφαιρούμενη ανάλογα με την έκδοση), ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη, τιμόνι με χειριστήρια cruise control και αυτόματη ενεργοποίηση φώτων. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να κρατήσει το βλέμμα του στο δρόμο και τα χέρια του στο τιμόνι, οδηγώντας άνετα και με ασφάλεια.

Νέος αυτόματος κλιματισμός με ψηφιακές ενδείξεις, κάρτα hands-free με δυνατότητα ανοίγματος του πορτμπαγκάζ με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω και αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων, όλα περιλαμβάνονται στις επιλογές εξοπλισμού των νέων μοντέλων. Παράλληλα, για πρώτη φορά σε μοντέλο Dacia, προσφέρεται και ηλεκτρική, γυάλινη ηλιοροφή.

Σύστημα πολυμέσων: τρεις επιλογές

Τα νέα μοντέλα προσφέρονται με τρείς επιλογές πολυμέσων: Media Control, Media Display και Media Nav.

Media Control: το smartphone μπορεί να τοποθετηθεί σε μια έξυπνη αφαιρούμενη βάση για smartphone στο κέντρο του ταμπλό και να γίνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολυμέσων μέσω της νέας δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control, συνδεόμενο μέσω Bluetooth ή θύρας USB.

Media Display: η κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών που βρίσκεται στο πάνω μέρος της. Ο σχεδιασμός είναι κομψός και η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Bluetooth και την αξιοποίηση των λογισμικών Android Auto και Apple CarPlay για smartphone. Παράλληλα, μέσω μιας νέας εντολής στο interface του συστήματος, παρέχεται πρόσβαση σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Media Nav: το σύστημα πολυμέσων παρέχει ενσωματωμένη λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση μέσω των λογισμικών Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα συνδυάζεται με έξι ηχεία.

Αναβαθμισμένη παθητική ασφάλεια

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway είναι τα πρώτα μοντέλα της Dacia που χρησιμοποιούν τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα CMF του Groupe Renault. Ικανή να εξασφαλίσει κορυφαία ακαμψία και στιβαρότητα, αυτή η πλατφόρμα αυξάνει θεαματικά το βαθμό ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης. Η δομή έχει ενισχυθεί στο διαμέρισμα του κινητήρα, με νέους συνδέσμους και βάσεις στο κάτω μέρος, αλλά και στην καμπίνα των επιβατών. Οι νέοι αισθητήρες πίεσης των θυρών και το επιταχυνσιόμετρο μπορούν να αναγνωρίσουν από πριν μία πλάγια σύγκρουση και να ενεργοποιήσουν έγκαιρα τους αερόσακους τύπου κουρτίνας και τους πλευρικούς, που είναι σχεδιασμένοι για την προστασία του στήθους, της κοιλιακής χώρας και του κεφαλιού των επιβατών.

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway περιλαμβάνουν στο στάνταρ εξοπλισμό τους, τα εξής στοιχεία: έξι αερόσακους, ζώνες ασφαλείας με περιοριστή φορτίου, προεντατήρες για τις ζώνες οδηγού και συνοδηγού και σύστημα κλήσης επείγουσας ανάγκης.

Η δομή του σκελετού των νέων εμπρός καθισμάτων έχει ενισχυθεί και τα νέα προσκέφαλα μαζί με το κάθισμα, έχουν χαρακτηριστικά αντί-βύθισης (anti-whiplash) για μεγαλύτερη προστασία.

Αποτελεσματικότερη ενεργητική ασφάλεια

 • Ορατότητα

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν στάνταρ αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων και, ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού, αυτόματη ενεργοποίηση καθαριστήρων. Οι νέοι προβολείς LED βελτιώνουν την ορατότητα, χάρη στην αυξημένη, κατά 37%, εμβέλεια της δέσμης τους (110 μ.) και κατά 9% του εύρους τους (24 μ.), σε σύγκριση με τους προβολείς αλογόνου των μοντέλων προηγούμενης γενιάς.

 • Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης
  • Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist)
  • Ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
  • Υποβοήθηση στάθμευσης: το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερεις αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας
  • Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist)

Πλατφόρμα και Κινητήρες

 • Πλατφόρμα

Η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF του Groupe Renault, που χρησιμοποιείται στα νέα Sandero Streetway και Stepway, συνδυάζει μεγαλύτερη ακαμψία, στιβαρότητα και περιορισμένο βάρος.  Έτσι, συμβάλλει στον περιορισμό των ρύπων και τη συμβατότητα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές των τεστ πρόσκρουσης και εκπομπών ρύπων.

 • Οδήγηση

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway διαθέτουν νέο εμπρός άξονα, με μπράτσα τετραγωνικής διατομής, επιτυγχάνοντας καλύτερη απορροφητικότητα κραδασμών και καλύτερη απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης.  Η σταθερότητα έχει βελτιωθεί και το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει με στόχο την καλύτερη απόκριση του αυτοκινήτου στις στροφές. Οι νέες βάσεις του κινητήρα ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς που περνούν στην καμπίνα των επιβατών.

 • Γκάμα Βενζινοκινητήρων προδιαγραφών Euro 6D-Full

Οι νέοι κινητήρες των Sandero Streetway και Stepway πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021.

  • 1.0 SCe 65 (μόνο στο νέο Sandero Streetway): ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.
  • 1.0 TCe 90: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT.
  • 1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Αυτόματο κιβώτιο CVT

Με το νέο αυτόματο κιβώτιο CVT (Continuously Variable Transmission), οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται σχεδόν ανεπαίσθητα, χαρίζοντας μια ομαλή αίσθηση, χάρη στη συνεχή επιτάχυνση. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TCe 90, επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές του CO2 (έως – 11%).

Τιμές και Εκδόσεις

 • Νέο Sandero Streetway
  • Streetway 1.0 SCe 65hp LIFE: 11.980 ευρώ
  • Streetway 1.0 TCe 90hp LIFE: 13.420 ευρώ
  • Streetway 1.0 TCe 90hp STYLE: 13.880 ευρώ
  • Streetway 1.0 TCe 90hp STYLE CVT: 15.580 ευρώ
  • Streetway 1.0 TCe 100hp LIFE LPG: 13.820 ευρώ
  • Streetway 1.0 TCe 100hp STYLE LPG: 14.280 ευρώ
 • Νέο Sandero Stepway
  • Stepway 1.0 TCe 90hp LIFE: 14.380 ευρώ
  • Stepway 1.0 TCe 90hp STYLE: 15.480 ευρώ
  • Stepway 1.0 TCe 90hp STYLE CVT: 17.280 ευρώ
  • Stepway 1.0 TCe 100hp LIFE LPG: 14.780 ευρώ
  • Stepway 1.0 TCe 100hp STYLE LPG: 15.880 ευρώ

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών.

Προηγούμενο άρθροΗ Leasys διαθέσιμη τώρα και στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροXC60: πιο έξυπνο το best seller της Volvo Cars