Συζητείται εισαγωγή της Porsche στο Xρηματιστήριο

Το Volkswagen Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Porsche Automobil Holding SE, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου, σχετικά με πιθανή εισαγωγή της μάρκας σπορ αυτοκινήτων (Porsche) στο Χρηματιστήριο και διαπραγματεύονται μια συμφωνία πλαίσιο ως βάση για την προετοιμασία ενός τέτοιου βήματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η Volkswagen AG και η Porsche Automobil Holding SE βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προχωρημένες συζητήσεις σχετικά με πιθανή δημόσια εγγραφή (IPO) της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG. Για τον σκοπό αυτό, η Volkswagen AG και η Porsche Automobil Holding SE διαπραγματεύτηκαν μια Συμφωνία Πλαίσιο που θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω βήματα στην προετοιμασία μιας πιθανής δημόσιας εγγραφής της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG».

«Η σύναψη της συμφωνίας πλαισίου υπόκειται στην έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της Volkswagen AG. Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση».

«Το εάν συναφθεί Συμφωνία Πλαίσιο και το περιεχόμενό της καθώς και το ερώτημα εάν μια δημόσια εγγραφή της Dr. Ing. h.c. F. Porsche αξιολογείται περαιτέρω, είναι ανοιχτό αυτή τη στιγμή και εξαρτάται από την έγκριση των συμβουλίων και των δύο μερών».

Το Bloomberg Intelligence εκτιμά πως η Porsche θα μπορούσε να αποτιμηθεί μεταξύ 60 και 85 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί πως η εισηγμένη Porsche SE είναι ξεχωριστή από την επιχείρηση σπορ αυτοκινήτων.

Η εισαγωγή της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG στο Xρηματιστήριο θα αποτελούσε σημαντική πηγή χρηματοδότησης για το Volkswagen Group.

Προηγούμενο άρθροΤα τελικά σκίτσα του νέου Volkswagen Amarok
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Renault Group – Valeo – Valeo Siemens eAutomotive