Συνεργασία Renault Group - Valeo - Valeo Siemens eAutomotive

Το Renault Group, η Valeo και η Valeo Siemens eAutomotive ενώνουν τις δυνάμεις τους για ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτροκινητήρα αυτοκινήτου νέας γενιάς στη Γαλλία.

Το Renault Group, η Valeo και η Valeo Siemens eAutomotive ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για σχεδιασμό, συνανάπτυξη και κατασκευή στη Γαλλία ενός ηλεκτροκινητήρα αυτοκινήτου νέας γενιάς, χωρίς χρήση σπάνιων γαιών.

Οι τρεις εταίροι θα συνδυάσουν την τεχνογνωσία και τις ειδικεύσεις τους για τον σχεδιασμό ενός μοναδικού ηλεκτρικού συστήματος κίνησης παγκοσμίως ασυναγώνιστου, που θα αποδίδει περισσότερη ισχύ με λιγότερη ενέργεια, χωρίς τη χρήση σπάνιων γαιών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και οι τρεις εταίροι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και παραγωγή των δύο βασικών τμημάτων του ηλεκτροκινητήρα: του ρότορα (στροφείου) και του στάτορα.

Η Renault θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει την τεχνολογία ρότορα EESM (ηλεκτρικός σύγχρονος κινητήρας), χωρίς χρήση σπάνιων γαιών, με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση. Εκτός από την παροχή εξαρτημάτων βάσει βέλτιστης τεχνογνωσίας κάθε εταιρείας, η συνολική αρχιτεκτονική του ολοκληρωμένου κινητήρα θα σχεδιαστεί επίσης από τη Renault.

Οι τρεις εταιρείες θα αναπτύξουν και θα κατασκευάσουν τον στάτορα, βάσει της τεχνογνωσίας της Valeo στις περιελίξεις χαλκού. Χάρη στη μοναδική της τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα, που της επιτρέπει να χρησιμοποιεί χαλκό υψηλότερης πυκνότητας στον στάτορα, η Valeo μπορεί να προσδίδει μεγαλύτερη ισχύ χωρίς κατανάλωση περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Renault Group, η Valeo και η Valeo Siemens eAutomotive θα είναι οι πρώτες που θα παράγουν μαζικά ηλεκτροκινητήρα 200 kW, χωρίς χρήση σπάνιων γαιών, από το 2027. Η κατασκευή του κινητήρα για τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο Cléon του Renault Group, στη Νορμανδία.

Προηγούμενο άρθροΣυζητείται εισαγωγή της Porsche στο Xρηματιστήριο
Επόμενο άρθροΗ Motorq στρέφεται στην Ευρώπη και την Ιαπωνία