Η εταιρεία API συνδεδεμένων αυτοκινήτων Motorq της Νέα Υόρκης συγκέντρωσε 40 εκατ. δολάρια προς ενίσχυση των μελλοντικών στόχων επέκτασής της.

Η Motorq θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για ανάπτυξη προϊόντων, ενίσχυση των ομάδων μηχανικών και ανάπτυξη της συνεργασίας με κατασκευαστές συστημάτων αυτοκινήτου.

Το μεγαλύτερο βήμα στο σχέδιο επέκτασης είναι η καθιέρωση πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, με παράλληλη ενίσχυση της βασικής δραστηριότητας της Motorq στις νέες αγορές. Τελικά, η Motorq σκοπεύει να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες για υπηρεσίες ασφάλισης και λιανικής πώλησης αυτοκινήτων και υπηρεσίες προς αντιπροσώπους, προωθώντας το προηγμένο σύστημά της ανάλυσης δεδομένων συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Η πλατφόρμα βάσει cloud συλλέγει δεδομένα από περισσότερα από 51 εκατομμύρια οχήματα, μέσω παγκόσμιων συνεργασιών με τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και του στόλου. Το επιτυγχάνει μέσω του υπολογιστή του οχήματος και εκτελεί αναλύσεις βάσει προτύπων μηχανικής μάθησης, προσθέτοντας και άλλα σύνολα δεδομένων, προς συγκέντρωση χρήσιμων πληροφοριών. Αυτά τα εμπλουτισμένα δεδομένα παραδίδονται κατόπιν στους πελάτες μέσω API (διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών).

Αύξηση της αποδοτικότητας του στόλου

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στη βελτίωση της πλατφόρμας Motorq, η οποία παρέχει σημαντικές πληροφορίες αποδοτικότητας του στόλου:

  • Γεωφραγή.
  • Ολοκληρωμένες αναλύσεις μετακινήσεων,
  • Καθοδήγηση οδηγού,
  • Ειδοποιήσεις συντήρησης,
  • Αναφορά διαχείρισης καυσίμου,
  • Παρακολούθηση παραδόσεων.

Η πλατφόρμα Motorq υποστηρίζει τη μείωση του κόστους καυσίμων των στόλων, την αύξηση της απόδοσης οχήματος και οδηγού και την ενίσχυση της εταιρικής πολιτικής αυτοκινήτων. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Motorq σκοπεύει να επεκτείνει τη διαχείριση των στόλων ενοικίασης και την αποτελεσματικότητα της ασφάλισης, προσφέροντας παράλληλα νέες ευκαιρίες σε κατασκευαστές και αντιπροσώπους.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Renault Group – Valeo – Valeo Siemens eAutomotive
Επόμενο άρθροΗ Bolt ωθεί τους χρήστες αυτοκινήτων στα σκούτερ