Συνεργασία Voyage - FCA για αυτόνομα αυτοκίνητα

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Voyage συνεργάζεται με την FCA για να παρέχει στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Φλόριντα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) εστιάζει στην ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν τις καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Η κατασκευή αυτόνομου αυτοκινήτου απαιτεί μια βαθιά σύνδεση μεταξύ λογισμικού και υλικού. Αυτή η συνεργασία συνδέει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Voyage με τη βαθιά γνώση της FCA στην κατασκευή οχημάτων για την έναρξη υπηρεσιών μεταφοράς χωρίς οδηγό. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα προσαρμόσουν και θα αξιολογήσουν από κοινού τις συνδέσεις μεταξύ του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, των αισθητήρων και των ενσωματωμένων συστημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Voyage θα προμηθευτεί από την FCA τo μοντέλο Chrysler Pacifica Hybrid με στόχο να ενσωματώσει στο αυτοκίνητο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελίξει. Παράλληλα η FCA θα παρέχει τεχνική βοήθεια στη Voyage, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιτρέψει την ταχύτερη κατανόηση και εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, γνώση πολύτιμη για την εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων.

Η Voyage με τη βοήθεια της FCA θα μπορέσει να προσφέρει αυτόνομα οχήματα βοηθώντας ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά. Αρχικά η διάθεση των αυτόνομων Chrysler Pacifica Hybrid θα γίνει στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Φλόριντα με στόχο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η Voyage εξελίσσει εδώ και αρκετό καιρό συστήματα αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιώντας σαν βάση οχήματα της FCA και ειδικότερα το Chrysler Pacifica Hybrid που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω της ευρυχωρίας του και της υψηλής χωρητικότητας που έχουν οι μπαταρίες του υβριδικού του συστήματος.

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά στην εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, με μοντέλα παραγωγής, όπως οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio να προσφέρουν λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here