Η Volvo Cars συνεργάζεται με την καινοτόμο πλατφόρμα Plug and Play που επενδύει στην τεχνολογία.

Η Volvo Cars και η παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας Plug and Play συμπράττουν για να φέρουν την προηγμένη τεχνολογία για βιώσιμη κινητικότητα πιο κοντά στη δυναμική περιοχή της Σκανδιναβίας. Ως ένα πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας, η Plug and Play άνοιξε μία νέα πλατφόρμα καινοτομίας στην έδρα της Volvo Cars, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η Volvo Cars είναι ιδρυτικός συνεργάτης της νέας πλατφόρμας, η οποία εκτιμάται ότι θα στηρίζει περισσότερα από 500 startup κάθε έτος, ενώ με την πάροδο του χρόνου αναμένονται στην πλατφόρμα και άλλοι συνεργάτες.

Η Plug and Play βοηθά blue chip εταιρείες από όλο τον κόσμο να συνδεθούν με μία ομάδα στρατηγικά επιλεγμένων startup. Με πάνω από 50 σημεία σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία επιτηρεί ένα οικοσύστημα 50.000 και πλέον συνεργατών, με μία εντυπωσιακή λίστα «αποφοίτων» όπως οι Dropbox, Paypal, Trulioo και Rappi.

Αυτή η προσέγγιση ταιριάζει στις φιλοδοξίες της Volvo Cars να ηγείται του μετασχηματισμού στον ραγδαία μεταβαλλόμενο κλάδο της αυτοκίνησης. Η εταιρεία δεσμεύεται πως τα αυτοκίνητα Volvo του μέλλοντος θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά στο σύνολό τους μέχρι το 2030, θα διαθέτουν εξαιρετικά προηγμένο λογισμικό, θα διατίθενται όλο και περισσότερο online, θα βασίζονται σε προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές και θα γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου χάρη σε ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού.

«Για να παραμείνουμε στην εμπροσθοφυλακή του μετασχηματισμού που απαιτείται για να πετύχουμε τις τολμηρές μας φιλοδοξίες, προσπαθούμε να υπερβαίνουμε συνεχώς τα όρια της τεχνολογίας», δήλωσε ο Javier Varela, Επικεφαλής Διευθυντής Λειτουργιών και Αναπληρωτής CEO. «Προκειμένου να πετύχουμε, χρειάζεται να δουλέψουμε με τους καλύτερους και η συνεργασία μας με την Plug and Play ασφαλώς μας φέρνει πιο κοντά στο σημείο που θέλουμε».

Ένα δημιουργικό δίκτυο από startup

Μέσω της συνεργασία της με την Plug and Play,η Volvo Cars ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα εύρωστο δίκτυο startup από όλο τον κόσμο. Η δυνατότητα να αλληλεπιδρά και να εργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις με πιο αποτελεσματικό και δομημένο τρόπο θα την βοηθήσει στον εν εξελίξει τεχνολογικό μετασχηματισμό της – αλλά και στην πιο στενή συνεργασία με τους συνεργάτες της σε όλο το εύρος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η συνεργασία πραγματοποιείται μέσω του επενδυτικού της βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη επιλογής τόσο για τα startup όσο και για δυνητικούς συνεργάτες που θέλουν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της μελλοντικής τεχνολογίας. Μέσω του Volvo Cars Tech Fund, πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις, αναζητώντας την επόμενη ανακάλυψη που θα διαμορφώσει το μέλλον των μεταφορών και της κινητικότητας. Για παράδειγμα, η επένδυσή της στη Luminar απέδωσε καρπούς, αποφέροντας την τεχνολογία lidar στη νέα ναυαρχίδα των SUV Volvo, το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 που παρουσίασε στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Η πλατφόρμα καινοτομίας του Γκέτεμποργκ θα εστιάσει στη βιωσιμότητα και στην ψηφιακή κινητικότητα. Θα λειτουργήσει στο Λιντχόλμεν, μία μεγάλη αναπτυσσόμενη περιοχή που αποτελεί κόμβο γνώσης για την πόλη, διευκολύνοντας σουηδικές εταιρείες να συνδεθούν με startup οι οποίες εξελίσσουν ακριβώς το είδος της προηγμένης τεχνολογίας υψηλών προοπτικών που χρειάζεται για να απαντηθούν οι προκλήσεις του αύριο.

Επιπλέον, από τη συνεργασία της με την Plug and Play, η Volvo προσδοκά να αποκτήσει μία μοναδική προοπτική των πιο πρόσφατων τεχνολογικών τάσεων, καθώς και πρόσβαση σε ένα δίκτυο ηγετικών φυσιογνωμιών του κλάδου και κορυφαίων στελεχών που μοιράζονται καλές πρακτικές και γνώσεις σε πνεύμα συνεργασίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμπράττουμε με τη Volvo Cars και ανοίγουμε τις πόρτες αυτής της νέας πλατφόρμας καινοτομίας στο Γκέτεμποργκ», δήλωσε ο Saeed Amidi, Ιδρυτής και CEO του Plug and Play Tech Center. «Η τοποθεσία, ακριβώς στο επίκεντρο των γεγονότων και κυριολεκτικά κατάφορτη με εξειδικευμένες τεχνολογικές εταιρείες και παράδοση στην αυτοκίνηση, δεν είναι συμπτωματική επιλογή και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εξελιχθεί σε μία πανίσχυρη μονάδα παραγωγής καινοτομίας για startup και επιχειρηματικούς οργανισμούς».

Προηγούμενο άρθροΗ Stellantis το πρώτο τρίμηνο 2023
Επόμενο άρθροMINI Cooper Electric, η επόμενη γενιά