Έρχεται το νέο MINI Cooper Electric, στην επόμενη (πέμπτη) πλέον, γενιά του  προσφέροντας στους κατόχους του διασκεδαστική αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση.

Η πέμπτη γενιά του 3θυρου MINI είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση του θρυλικού μοντέλου. Με αίσθηση go-kart, το νέο MINI Cooper Electric ενσαρκώνει την χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση του μέλλοντος.

Η επόμενη γενιά της οικογένειας MINI εγκαινιάζεται με το MINI Cooper Electric

Η νέα έκδοση του εμβληματικού 3-θυρου MINI επιδιώκει τη διασκέδαση μέσω ηλεκτρικής οδήγησης και διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος. Με την εξαιρετικά ευέλικτη οδήγησή του, το MINI Cooper Electric αντιπροσωπεύει την premium κινητικότητα του μέλλοντος χωρίς εκπομπές ρύπων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE λανσαρίστηκε αρχικά το 2020, σημείωσε αύξηση πωλήσεων 25,5% το 2022 και κατέστη μακράν το πιο δημοφιλές μοντέλο MINI, με παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 43.000 μονάδες πέρυσι. Ένα στα πέντε MINI που κυκλοφορούν είναι πλέον ηλεκτρικά. Η τεράστια διαρκής επιτυχία του αρχικού MINI αποδείχθηκε προσφάτως με την επετειακή παραγωγή του εκατομμυριοστού 3θυρου MINI της σημερινής, τέταρτης  γενιάς.

Αίσθηση ηλεκτροκίνητου gokart άμεσης μέγιστης ροπής

Στη νέα οικογένεια MINI, η πλήρης ροπή αποδίδεται άμεσα, τόσο στο MINI Cooper E, με ισχύ 135 kW, όσο και στο MINI Cooper SE, με 160 kW. Επιταχύνουν αμέσως και χωρίς αλλαγές ταχυτήτων. Η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του MINI Cooper Electric, για βέλτιστη πρόσφυση και κατανομή βάρους, καθώς και αυξημένη σταθερότητα και ευελιξία του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, το MINI επαναπροσδιορίζει τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της μάρκας, διαιωνίζοντας την ιδιαίτερα επιτυχή και ευχάριστη 60ετή αστική οδήγηση.

Βελτιωμένη αυτονομία και μέγιστη ευελιξία

Η χωρητικότητα της μπαταρίας του MINI Cooper E είναι 40,7 kWh, ενώ του MINI Cooper SE είναι 54,2 kWh. Αυτό επιτρέπει στα νέα μοντέλα αυτονομία μεταξύ 300 και 400 χιλιομέτρων, επεκτείνοντας έτσι αισθητά την ακτίνα των εκδρομών εντός αστικού περιβάλλοντος και πέραν αυτού.

Με την χαρακτηριστική σχεδίαση χώρων, MINI space concept, το MINI Cooper Electric διαθέτει την μέγιστη ευελιξία ενός ειδικά κατασκευασμένου οχήματος. Προσφέρει άριστη μεταβλητότητα και η σχεδίαση του εσωτερικού του επιτρέπει τέσσερις θέσεις επιβατών και επέκταση του χώρου αποσκευών.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Volvo Cars – Plug and Play
Επόμενο άρθρο8.000 σταθμοί φόρτισης με τη δράση «Φορτίζω Παντού»