Συνεργασία Toyota - Amazon Web Services

Η Toyota Motor Corporation και η Amazon Web Services (AWS), θυγατρική της Amazon.com, επεκτείνουν τη συνεργασία τους, εφαρμόζοντας το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της AWS για την επέκταση της Toyota Mobility Services Platform (TMSP).

Η πλατφόρμα αποτελεί οικοσύστημα υποστήριξης των μηχανικών της Toyota να αναπτύξουν και να διαχειριστούν την επόμενη γενιά υπηρεσιών κινητικότητας δεδομένων για την ασφάλεια και την άνεση των οδηγών και των επιβατών οχημάτων Toyota συνδεδεμένων στο cloud.

Το MSPF της Toyota αξιοποιεί την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα της παγκόσμιας υποδομής της AWS, καθώς και την τεχνογνωσία ανάπτυξης της AWS Professional Services, προς αντιμετώπιση της πρόκλησης επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων από δραστηριότητες του παγκόσμιου στόλου συνδεδεμένων οχημάτων της Toyota. Το MSPF και οι διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) θα επιτρέψουν στην Toyota να συλλέγει δεδομένα από συνδεδεμένα οχήματα και να τα εφαρμόζει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη οχημάτων, σε νέες υπηρεσίες όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων, το rideshare, το full-service lease και τις νέες εταιρικές και καταναλωτικές υπηρεσίες, όπως οι ενημερώσεις για προληπτική συντήρηση οχήματος και η ασφάλιση βάσει συμπεριφοράς οδήγησης.

Η συνεργασία μεταξύ της Toyota και της AWS επεκτείνεται σε ολόκληρη την επιχείρηση της Toyota και θα συμβάλει στη δημιουργία μιας βάσης για αποτελεσματική και ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων σε ολόκληρη την εταιρεία και θα επιταχύνει τη μετάβασή της προς τις τεχνολογίες κινητικότητας CASE (Connected, Autonomous / Automated, Shared and Electric).

Για την επέκταση της σχέσης της Toyota με την AWS, ο Shigeki Tomoyama, Chief Information & Security Officer και Chief Production Officer της Toyota Motor Corporation, δήλωσε: “Η συνδεσιμότητα διέπει όλες τις διαδικασίες ανάπτυξης, παραγωγής, πωλήσεων και υπηρεσιών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η επέκταση της συμφωνίας μας με την AWS προς ενίσχυση της πλατφόρμας δεδομένων των οχημάτων μας συνιστά ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις δραστηριότητες CASE της Toyota”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Kay Saunders Global Fleet στην Polestar
Επόμενο άρθροΟι τύποι καυσίμων νέων αυτοκινήτων το εξάμηνο