Συνεργασία των κορυφαίων εταιρειών ενέργειας για να επιταχύνουν την ανάπτυξη υποδομών υπεράκτιων μεταφορών και αποθήκευσης εκπομπών άνθρακα στη Βόρειο Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι bp, Eni, Equinor, National Grid, Shell και Total αποτελούν την Northern Endurance Partnership, για ανάπτυξη υπεράκτιων υποδομών διοξειδίου του άνθρακα στη Βόρειο Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με την bp ως operator και η ομάδα που προωθεί το έργο θα βασιστεί σε εμπειρογνωμοσύνη από όλους τους εταίρους. Συγκεκριμένα:

  • Αυτή η υποδομή θα εξυπηρετήσει τα προτεινόμενα έργα Net Zero Teesside (NZT) και Zero Carbon Humber (ZCH) που στοχεύουν στη δημιουργία βιομηχανικών συγκροτημάτων ελεύθερων άνθρακα στο Teesside και στο Humberside.
  • Η Northern Endurance Partnership υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης μέσω του Industrial ‎Decarbonisation Challenge της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για έργο που θα υποστηρίξει τα προγράμματα Net Zero Teesside και Zero Carbon Humber στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου
  • Η bp και η Equinor συνενώνονται με την National Grid για την άδεια του Endurance, του μεγαλύτερου και πλέον μελετημένου αλμηρού υδροφόρου ορίζοντα του Ηνωμένου Βασιλείου για αποθήκευση άνθρακα
  • Τα NZT και ZCH είναι έργα ελεύθερα άνθρακα μεγάλης κλίμακας, που εγκαινιάζουν την απελευθέρωση της βιομηχανίας και της παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος από τον άνθρακα σε δύο από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αμφότερα τα έργα στοχεύουν να λειτουργήσουν από το 2026, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές από το 2030, μέσω ενός συνδυασμού δέσμευσης άνθρακα, υδρογόνου και εναλλαγής καυσίμων. Εάν επιτύχουν, η NEP συνδυάζοντας το NZT και το ZCH θα επιφέρει εξάλειψη άνθρακα κατά 50% περίπου στις βιομηχανικές εκπομπές του ΗΒ.

Το Industrial Decarbonisation Challenge των 170 εκατ. λιρών αποτελεί μέρος του Industrial Strategy ‎Challenge Fund των 4,7 δισ. λιρών που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προς αντιμετώπιση των μεγαλύτερων βιομηχανικών και κοινωνικών προκλήσεων, μέσω έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα. Η αίτηση χρηματοδότησης της NEP αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης υπεράκτιας αποθήκευσης άνθρακα για το NZT και το ZCH στη Νότια πλευρά της Βορείου Θάλασσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Europcar επεκτείνει την τηλεματική σε ολόκληρο τον στόλο
Επόμενο άρθροΗ κοιπραξία EKPO Fuel Cell Technologies