Η Europcar επεκτείνει την τηλεματική σε ολόκληρο τον στόλο

Το Europcar Mobility Group παρουσίασε σχέδια σύνδεσης ολόκληρου του στόλου του έως το 2023, για βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και διαχείρισης του στόλου.

Η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων διαθέτει ήδη 44.000 συνδεδεμένα αυτοκίνητα και υπέγραψε συμβόλαιο με την Geotab και την Telefonica για επέκταση της συνδεσιμότητας σε όλα τα οχήματά της.

Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεματικής αυτοκινήτων και φορτηγών θα παρέχει στην Europcar απρόσκοπτη πρόσβαση σε δεδομένα κινητήρων, συμπεριφορές οδήγησης και εντοπισμούς GPS, δίνοντας πληροφορίες για τις διανυθείσες αποστάσεις, τα χιλιόμετρα των οχημάτων και τη στάθμη καυσίμων.

Ο Όμιλος αναφέρει πως αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν στη βελτίωση των εμπειριών των πελατών μέσω βελτιωμένων υπηρεσιών παράδοσης και περισυλλογής και επιστροφής οχημάτων, καθώς και στη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, όπως η διαχείριση αποθεμάτων στόλου και η συντήρηση οχημάτων.

Ο Olivier Baldassari, Chief Countries & Operations Officer του Europcar Mobility Group, δήλωσε: “Η εταιρεία αντιμετωπίζει την τεχνολογία ως ισχυρό παράγοντα άριστης λειτουργικότητας και δημιουργίας αξίας”.

Ο Neil Cawse, CEO της Geotab, πρόσθεσε: “Η συνεργασία με ηγέτες της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο μας επιτρέπει να παρέχουμε τη δυνατότητα στα οικοσυστήματα στόλου να αναπτύσσουν προγράμματα συντήρησης και αειφορίας που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση του κόστους ιδιοκτησίας κάθε οχήματος”.

 

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρικό Fiat 500: προηγμένο και και προσιτό
Επόμενο άρθροΣυνεργασία των κορυφαίων εταιρειών ενέργειας