Η Sixt, σε συνεργασία με την Sortimo, παρουσίασε στην IAA στο Αννόβερο την ευέλικτη υπηρεσία ενοικίασης προσαρμοζόμενων βαν.

Αυτή η λύση επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους στόλους τους, προσαρμόζοντας το μέγεθός τους ώστε να ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις χωρίς μακροπρόθεσμη δέσμευση. Με χρόνους ενοικίασης από έναν έως 36 μήνες, οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στην κυμαινόμενη ζήτηση, αποφεύγοντας την οικονομική επιβάρυνση ανενεργών πόρων όταν μειώνεται η ανάγκη.

Ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς με ευέλικτη κινητικότητα

Η χρήση ενοικιαζόμενων οχημάτων για τη διαχείριση στόλου είναι καθιερωμένη, κυρίως κατά την πρόσληψη νέων εργαζομένων ή προσωρινών αυξήσεων της ζήτησης. Ωστόσο, η πρόκληση για πολλές εταιρείες έγκειται στην προμήθεια οχημάτων με ειδικές τροποποιήσεις για τον κλάδο, όπως συναρμολόγησης ή ταχυμεταφορών. Οι παραδοσιακές εταιρείες μακροχρόνιας ενοικίασης προσφέρουν συνήθως τέτοια οχήματα, αλλά οι ελάχιστες περίοδοι μίσθωσης είναι συχνά άκαμπτες, περιορίζοντας τις επιλογές βραχυπρόθεσμων αναγκών.

Η Sixt επιδιώκει να καλύψει αυτό το κενό προσφέροντας προσαρμόσιμα ειδικά οχήματα για βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια ενοικίαση. Ο Peter Beermann, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Sixt, τονίζει τη σημασία της ευελιξίας στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον: «Σε αυτούς τους οικονομικά αβέβαιους καιρούς, είναι παράλογο να δεσμευόμαστε για μακροπρόθεσμη κινητικότητα χωρίς να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν οι συνθήκες της αγοράς».

Καινοτόμος προσαρμογή για επαγγελματικούς στόλους

Από κοινού με την Sortimo, η Sixt ανέπτυξε διάφορα τυποποιημένα συστήματα ραφιών για διάφορα μοντέλα βαν, συμπεριλαμβανομένου του Opel Combo και μεγαλύτερων, μέχρι την κατηγορία Sprinter. Αυτές οι διαμορφώσεις ραφιών με συρτάρια και θήκες για εργαλεία, μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως των συγκεκριμένων αναγκών της επιχείρησης. Για παράδειγμα, ένα μικρό Opel Combo μπορεί να διαθέτει τρία ράφια, με κόστος ενοικίασης 0,99 ευρώ ανά ράφι ανά ημέρα. Διατίθενται επίσης πλήρως προσαρμοσμένες λύσεις, για συνεχείς ροές εργασίας χωρίς διακοπή.

Από το 2025, η Sixt σχεδιάζει να επεκτείνει την προσφορά σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της Sortimo. Ο εξοπλισμός προσαρμογής, που τοποθετείται χωρίς τρύπημα στο όχημα, απαιτεί λιγότερο από πέντε λεπτά συναρμολόγησης και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προς όφελος της προσπάθειας βιωσιμότητας της Sixt.

Προηγούμενο άρθροArval: Η Marie-Laure Soulaine Διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων
Επόμενο άρθροDacia: Ένα εκατομμύριο μονάδες διπλού καυσίμου, ECO-G 100