Η πλατφόρμα υπηρεσιών για δεδομένα αυτοκινήτων Otonomo, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Daimler AG, σε μια πρωτοβουλία Neutral Server, για να παράσχει στους συνδεδεμένους με τη Mercedes-Benz οδηγούς νέες υπηρεσίες, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς περί απορρήτου δεδομένων. Λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Mercedes-Benz στους οδηγούς των αυτοκινήτων της εδώ. 

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν ασφάλιση βάσει χρήσης (pay-as-you-drive), τροφοδοσία κατά παραγγελία, έξυπνη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος και διάφορα άλλα που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους οδηγούς. Η Otonomo και η Daimler θα επιτρέπουν στους οδηγούς να ελέγχουν τα δεδομένα τους μέσω μιας εφαρμογής για κινητά που παρέχει άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από κοινού και τη δυνατότητα ανάκλησης των αδειών ανά πάσα στιγμή. Η πλατφόρμα εξασφαλίζει συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς περί απορρήτου, όπως το GDPR.

Η Otonomo τονίζει ότι οι υπηρεσίες της εξασφαλίζουν ότι τα προσωπικά δεδομένα αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται από κοινού με τρίτους παρόχους υπηρεσιών μόνον κατόπιν αδείας του πελάτη – δηλαδή άδεια ανά υπηρεσία. Ως εκ τούτου, ο Neutral Server κρατά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους παρόχους υπηρεσιών σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Επισημαίνει επίσης ότι ο Neutral Server βοηθά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των οδηγών, διαχωρίζοντας την πρόσβαση στα συνδεδεμένα δεδομένα του αυτοκινήτου από τις κρίσιμες λειτουργίες του και εξαλείφοντας έτσι τις πιθανότητες να επηρεασθούν οι βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Τέλος, με παραμετροποίηση οι πάροχοι των υπηρεσιών θα είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα interface με τα δεδομένα αυτοκινήτου, που θα λειτουργεί για όλες τις μάρκες και τα μοντέλα οχημάτων.

Προηγούμενο άρθρο17,4% ετήσια αύξηση στις ταξινομήσεις -1,1% μείωση τον Δεκέμβριο
Επόμενο άρθροCharge and Accelerate για τον μετασχηματισμό της Jaguar Land Rover