Η Daimler Truck AG και η παγκόσμια πρωτοπόρος και ανεξάρτητη εταιρεία κατασκευής κινητήρων Cummins Inc. ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας παγκόσμιας στρατηγικής συνεργασίας για συστήματα κινητήρων μεσαίων βαρών. Πρόσθεσαν μάλιστα πως αξιολογούνται και άλλες ευκαιρίες συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης στρατηγικής συνεργασίας, η Cummins θα επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη συστημάτων κινητήρων μεσαίων βαρών και την παγκόσμια παραγωγή και παράδοσή τους στην Daimler Trucks and Buses από τα μέσα της δεκαετίας.

Η Cummins Inc. θα δημιουργήσει εργοστάσιο κινητήρων στους χώρους της Mercedes-Benz, στο Mannheim, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τους υπάρχοντες πόρους για παραγωγή κινητήρων μεσαίων βαρών για την Mercedes-Benz, σε πλήρη συμμόρφωση με το πρότυπο εκπομπών Euro VII και διασφαλίζοντας την επιτυχή συνέχιση της κατηγορίας μεσαίων βαρών. Με αυτήν τη στρατηγική συνεργασία, η Daimler Truck AG και η Cummins θα βοηθήσουν τη διατήρηση της απασχόλησης στο εργοστάσιο του Mannheim. Η Cummins θα χρησιμοποιήσει το υπάρχον αποτύπωμα και τα αξιόπιστα δίκτυα παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας όλων των άλλων περιοχών της προς όφελος των άλλων μαρκών της Daimler Trucks, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Daimler Trucks North America.

“Υπογράφοντας αυτό το μνημόνιο συμφωνίας, δίνουμε μια σαφή μελλοντική προοπτική στο εργοστάσιο του Mannheim, που παράγει κινητήρες μεσαίων βαρών σήμερα και θα συνεχίσει. Αυτό είναι καλό για το Mannheim”, δήλωσε ο Martin Daum. “Φυσικά αυτό θα επιφέρει κάποιες αλλαγές στις εγκαταστάσεις. Από κοινού με το συμβούλιο εργαζομένων, θα διαμορφώσουμε τις αλλαγές τα επόμενα χρόνια και θα αναπτύξουμε κοινές λύσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα συμφέροντα των πελατών, των εργαζομένων και της εταιρείας μας”.

Στο μέλλον, θα παρέχονται από την Cummins Inc. όλα τα συστήματα κινητήρων μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων της Daimler Trucks and Buses. Η τελευταία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών κίνησης μηδενικών εκπομπών και στην περαιτέρω ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας κινητήρων βαρέων βαρών (HDEP).

Προηγούμενο άρθροΑποκαλύφθηκε το ολοκαίνουριο SUV Hyundai Bayon
Επόμενο άρθροΝέες εκδόσεις Golf: mild-hybrid με 130 ίππους και R-Line