Συνεργασία Daimler και Geely Holding για υβριδικά

Η Daimler AG και η Geely Holding, αντίστοιχες μητρικές εταιρείες της Mercedes-Benz AG και της Volvo Cars, κάνουν σχέδια συνεργασίας για ανάπτυξη συστημάτων κίνησης υψηλής απόδοσης για υβριδικά οχήματα επόμενης γενιάς.

Η συνεργασία αφορά σε υβριδικές λύσεις κινητήρων προς ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητάς τους και δημιουργία πραγματικών οικονομιών κλίμακας. Οι τομείς πιθανής συνεργασίας περιλαμβάνουν θέματα μηχανικής, προμηθειών, βιομηχανοποίησης και αποτελεσματικότητας.

Αμφότερες οι όμιλοι αντιμετωπίζουν τις αποδοτικές τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης ως βασικές για τον συνεχή μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα επιταχύνουν τη μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές. Και οι δύο όμιλοι θα χρησιμοποιήσουν παγκόσμια δίκτυα Ε & Α για να συνεργαστούν σε έναν βενζινοκινητήρα επόμενης γενιάς υβριδικών εφαρμογών, που θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις κινητήρων των εταιρειών στην Ευρώπη και την Κίνα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Mercedes-Benz AG από κοινού με τους συνεργάτες της στην Κίνα, καθώς και από τις μάρκες του Geely Holding Group, συμπεριλαμβανομένης της Volvo Cars. Για τον σκοπό αυτόν, είναι πιθανή η εξαγωγή του κινητήρα από την Κίνα.

Ο Markus Schäfer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος του Daimler Group Research και COO της Mercedes-Benz Cars, δήλωσε: “Στόχος μας εξακολουθεί να είναι το ουδέτερο CO2. Μέχρι το 2039, η φιλοδοξία μας είναι ένας νέος στόλος επιβατικών αυτοκινήτων ουδέτερου άνθρακα. Η ηλεκτροκίνηση του χαρτοφυλακίου μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας συστήματος μετάδοσης κίνησης. Για τον σκοπό αυτόν, μετατρέπουμε συστηματικά το χαρτοφυλάκιό μας, ώστε έως το 2030 οι περισσότερες από τις μισές πωλήσεις μας επιβατικών αυτοκινήτων να αποτελούνται από υβριδικά plug-in ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Προσβλέπουμε στο μέλλον, όταν, από κοινού με τη μονάδα ICE της Volvo και τη Geely, θα επεκτείνουμε περαιτέρω τις συνέργειές μας στον τομέα των ιδιαίτερα αποδοτικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στη Mercedes-Benz, η νεοσύστατη μονάδα Mercedes-Benz Drive Systems θα ηγηθεί του έργου και θα δημιουργήσει οικονομικές αποδόσεις”.

Ο Hubertus Troska, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για την Ευρύτερη Κίνα, δήλωσε: “Η Daimler είναι αφοσιωμένη στη υποστήριξη και την ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητάς μας με την ισχυρή τεχνική μας ικανότητα και τη συνεργασία μας με κορυφαίες βιομηχανίες. Παρατηρήσαμε ισχυρή δυναμική στην ανάπτυξη της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε πως η Κίνα θα συνεχίσει να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά στην καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και τις οικονομίες κλίμακας. Με τη συνεργασία του Geely Holding Group, όχι μόνο θα ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αλλά και θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας της βιομηχανίας για το μέλλον”.

Ο An Conghui, Πρόεδρος του Geely Holding Group, Πρόεδρος και CEO του Geely Auto Group δήλωσε: “Οι καθαροί και υψηλής απόδοσης κινητήρες είναι αναπόσπαστο μέρος της βασικής μας ανταγωνιστικότητας. Με την πλήρη δέσμευσή μας για ηλεκτροκίνηση, που υποστηρίζεται από τη νέα μας «Αρχιτεκτονική Βιώσιμης Εμπειρίας (SEA)» ως κεντρικό πυλώνα, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε Ε & Α, Παραγωγή, Διαχείριση Προμηθευτών και άλλους τομείς και θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη premium ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτό το έργο αντικατοπτρίζει την ανάγκη για οικονομίες κλίμακας και στοχοθετημένες επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης σε καθαρούς και υψηλής απόδοσης κινητήρες και υβριδικά συστήματα κίνησης και στις εφαρμογές τους. Από κοινού με τον συνεργάτη μας, θα αναπτύξουμε την επόμενη γενιά προηγμένων τεχνολογιών, προκειμένου να παραμείνουμε στην κορυφή του κλάδου σε περιόδους ευρέων  αλλαγών”.

Το νέο έργο με το Geely Holding Group αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης μελλοντικής στρατηγικής κινητήρων της Mercedes-Benz. Ως μέρος του «Ambition 2039», η Mercedes-Benz οδεύει σταθερά προς το «Electric First», με τον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων και τύπων οχημάτων της, δεσμευόμενη για ουδέτερο CO2. Προκειμένου να καλυφθούν οι διάφορες απαιτήσεις της αγοράς και οι διάφορες ανάγκες των πελατών παγκοσμίως, οι κινητήρες υψηλής απόδοσης αποτελούν μέρος αυτής της μετάβασης. Η Mercedes-Benz παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση του μετασχηματισμού των συστημάτων κίνησης ακόμα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, διατηρώντας παράλληλα την ηγετική της τεχνολογία στις παγκόσμιες αγορές.

Η Geely Holding είναι πλήρως αφοσιωμένη στην προσφορά προς τους παγκόσμιους χρήστες της προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειρίας επιπέδου, μέσω συνεχούς τεχνικής καινοτομίας και ενσωμάτωσης πόρων. Με αυτήν τη συνεργασία, αμφότερες οι ομάδες θα συνδυάσουν τα πλεονεκτήματά τους και τους παγκόσμιους πόρους τους για την ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων κίνησης υψηλής απόδοσης.

Η Daimler AG και η Geely Holding συνεργάζονται ήδη για περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας smart σε παγκόσμια βάση και για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ride-hailing στην Κίνα

Προηγούμενο άρθροΖητούμενο η εξισορρόπηση βιωσιμότητας και ευελιξίας
Επόμενο άρθροΤο DS 9 αποκαλύπτεται με κομψή και δυναμική γκάμα