H Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) και η ChargeUp Europe υπέγραψαν κοινή δήλωση για ανάπτυξη του οικοσυστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η συνεργασία του οικοσυστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας είναι βασική για την ταχεία κλιμάκωση της ευρωπαϊκής μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα (EV). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ευρωπαίοι κατασκευαστές οχημάτων και ο κλάδος ηλεκτρικής φόρτισης υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ενίσχυση της συνεργασίας και του διαλόγου.

Η ΕΕ έχει τους πλέον φιλόδοξους στόχους μείωσης CO2 παγκοσμίως και οι ηλεκτρικές οδικές μεταφορές είναι πρωταρχικής σημασίας για την επίτευξή τους.

Αλλά η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεπάγεται πολύ περισσότερα από μια απλή μεταστροφή από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Η επίτευξη κοινών στόχων απαιτεί συστημικό μετασχηματισμό με τη συμμετοχή νέων εταίρων στις μεταφορές, στην ενέργεια και στα ψηφιακά οικοσυστήματα, όπως προβλέπεται στο #FutureDriven Manifesto.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ευρωπαίοι κατασκευαστές οχημάτων και ο κλάδος ηλεκτρικής φόρτισης ενισχύουν τη συνεργασία τους σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία.

Από αριστερα, Lucie Mattera, Γενική Γραμματέας της ChargeUp Europe και Sigrid de Vries, Γενική Διευθύντρια ACEA κατά την υπογραφή της κοινής δήλωσης των δύο οργανισμών

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) και η ChargeUp Europe υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ενίσχυση του δομημένου διαλόγου και τον εντοπισμό τομέων προτεραιότητας για συνεργασία.

Είτε πρόκειται για συμβουλές επενδύσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο, για το «δικαίωμα ηλεκτρικής σύνδεσης», την ανάπτυξη υπερταχέων φορτιστών βαρέων οχημάτων ή την ενιαία αγορά, η συνεργασία μεταξύ συστημάτων ενέργειας και μεταφορών μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη στην ευρωπαϊκή μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

 

Προηγούμενο άρθροAυτοκίνητο μέσω συνδρομής, έρευνα της PwC
Επόμενο άρθροContinental: Η Anne Windberg Baarup επικεφαλής βιωσιμότητας