Συμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi για EV

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Renault και οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, Nissan και Mitsubishi, αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα τη συμμαχία τους για την από κοινού παραγωγή EV (ηλεκτρικών οχημάτων).

Το σχέδιο «Alliance to 2030» που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη περιλαμβάνει επενδύσεις άνω των 23 δισ. δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Επιπλέον, οι Renault, Nissan και Mitsubishi σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τουλάχιστον 30 νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030 σε πέντε κοινές πλατφόρμες.

Το σχέδιο θα βασίζεται σε κοινό όραμα για την ηλεκτροκίνηση και τη συνδεδεμένη κινητικότητα, ενώ θα εντείνει τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Προς πλήρη εξηλεκτρισμό

Οι πρώτες ενδείξεις της συμφωνίας υπογραμμίζουν τις αρχικές κινήσεις της Renault και της Nissan, οι οποίες συμπίπτουν με τους στόχους του σχεδίου της Συμμαχίας έως το 2030:

  • Η Renault αποκάλυψε πρόσφατα νέα σχέδια στο πλαίσιο της στρατηγικής μετασχηματισμού “Renaulution“, ανακοινώνοντας πως στοχεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική έως το 2030.
  • Η Nissan ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2021 το σχέδιό της να επενδύσει 18 δισ. δολάρια στα EV και να λανσάρει 23 ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030.

Τα σχέδια της συμμαχίας περιλαμβάνουν την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και την Ιαπωνία και τη χρήση κοινών μπαταριών και βασικών εξαρτημάτων.

Προηγούμενο άρθροΟι νέες BMW M8 Competition Coupé, Cabrio και Gran Coupé
Επόμενο άρθροΝέο compact EV διάδοχος του Nissan Micra στην Ευρώπη