Τα μοντέλα BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabrio και BMW M8 Competition Gran Coupé χαρακτηρίζονται από εξαιρετικές επιδόσεις, υψηλή αίσθηση πολυτέλειας και αυτοπεποίθηση σε επίπεδο σχεδιασμού.

Την άνοιξη του 2022, η BMW M GmbH θα βελτιώσει το προφίλ των σπορ, υψηλών επιδόσεων μοντέλων της στην πολυτελή κατηγορία μέσω στοχευμένων σχεδιαστικών αλλαγών και βελτιστοποιημένης λειτουργίας.

Σχεδιαστικές αλλαγές και βελτιστοποιημένη λειτουργία

Η νέα έκδοση της BMW M8, που διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής με προσθήκες στην παλέτα εξωτερικών χρωμάτων και τις ζάντες αλουμινίου M. Πρόσθετες δυνατότητες για εξατομικευμένη εμφάνιση προσφέρουν τα φώτα M Shadow Line, που διατίθενται για πρώτη φορά στην κατηγορία πολυτελών σπορ μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Η πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino/Alcantara στη νέα απόχρωση Black/Sakhir Orange φέρνει έναν άνεμο ανανέωσης στο εσωτερικό. Επιπλέον, η λειτουργική άνεση αυξάνεται χάρη στην οθόνη αφής 12,3” του συστήματος BMW iDrive.

Νέα ώθηση για την παρουσία της BMW M GmbH στην πολυτελή κατηγορία

Τα τρία μοντέλα BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabrio και BMW M8 Competition Gran Coupé θεωρούνται οι ναυαρχίδες της BMW M GmbH και υποστηρίζουν την ισχυρή παρουσία της στην πολυτελή κατηγορία. Υιοθετώντας ανεξάρτητους τύπους αμαξώματος, ενσαρκώνουν το καθένα μία διαφορετική φιλοσοφία μοντέλου ‘M’ στο διακεκριμένο, ανταγωνιστικό περιβάλλον των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων.

Το κύριο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η τεχνολογία κίνησης και πλαισίου που σχεδιάστηκε με στόχο μία άκρως συναισθηματική οδηγική εμπειρία. Την ισχύ για τις εξαιρετικές επιδόσεις παρέχει ένας V8 κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 460 kW/625 hp και μέγιστη ροπή 750 Nm. Λόγω του υψηλόστροφου M χαρακτήρα του, ο κινητήρας αποδίδει υψηλή ροπή σε μεγάλο εύρος στροφών, η οποία μεταφέρεται άριστα στο δρόμο μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Η άριστη συνεργασία επιτρέπει συναρπαστικές, σπορ επιδόσεις, όπως επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα (BMW M8 Competition Coupé και BMW M8 Competition Gran Coupé) ή 3,3 δευτερόλεπτα (BMW M8 Competition Cabrio).

Η τεχνολογία πλαισίου που βασίζεται σε αγωνιστική τεχνογνωσία είναι προσαρμοσμένη σε κάθε μοντέλο, με αποτέλεσμα να εγγυάται την αρμονία δυναμικών χαρακτηριστικών, ευελιξίας και ακρίβειας στην οδηγική συμπεριφορά μιας BMW M σε όλες τις συνθήκες. Επίσης, αξιοποιήθηκε η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια εξέλιξης της αγωνιστικής BMW M8 GTE.

Οκτώ νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, πρεμιέρα για τα φώτα M Shadow Line

Δυναμικά σχήματα, μεγάλες, κομψές επιφάνειες, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες γραμμές και ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά Μ που συνάδουν με τις λειτουργικές απαιτήσεις ενός σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων χαρακτηρίζουν την ξεχωριστή εμφάνιση των BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabrio και BMW M8 Competition Gran Coupé. Η καθαρή σχεδίαση των εξωτερικών επιφανειών αναδεικνύεται από νέους χρωματισμούς. Η ανανέωση του προγράμματος χρωμάτων αμαξώματος περιλαμβάνει οκτώ προτάσεις που διατίθενται για πρώτη φορά για τα τρία μοντέλα.

Η νέα παλέτα περιλαμβάνει τις χρωματικές προτάσεις Skyscraper grey metallic, Brooklyn grey metallic και Isle of Man green metallic όπως και το BMW Individual lacquer tansanite blue metallic. Επιπλέον, διατίθενται τέσσερις νέες εκδόσεις των υψηλής ποιότητας φινιρισμάτων Frozen, που αναδεικνύουν με εντυπωσιακό τρόπο τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα των μοντέλων BMW M8 με την μεταξένια ματ υφή τους. Επίσης, διατίθενται τα ειδικά φινιρίσματα της BMW Individual, Frozen Pure Grey metallic, Frozen Deep Grey metallic, Frozen Deep Green metallic και Frozen Tanzanite Blue metallic.

Το BMW Laser Light με προσαρμοζόμενη δέσμη φωτισμού στροφής και αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας BMW Selective Beam προσφέρει βελτιστοποιημένη ορατότητα σε διαφορετικές καιρικές και οδηγικές συνθήκες, ως στάνταρ εξοπλισμός. Προαιρετικά, διατίθενται τώρα επίσης φώτα M Shadow Line για τη νέα έκδοση σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Τα σκούρα ένθετα και τα χρωμιωμένα στοιχεία στο εσωτερικό των προβολέων, σε συνδυασμό με το high-gloss μαύρο πλαίσιο της μάσκας με τα χαρακτηριστικά «νεφρά» BMW (στάνταρ), συνεισφέρει σε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και σπορ φυσιογνωμία.

Νέες ζάντες αλουμινίου Μ με διάμετρο 20’’ και ακτινωτή σχεδίαση

Η τεχνολογία πλαισίου των νέων μοντέλων BMW M8 περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης M Servotronic, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σύστημα πέδησης που προσφέρει στον οδηγό δύο ρυθμίσεις για την αίσθηση του πεντάλ: η μία είναι προσανατολισμένη στην άνεση και η άλλη χαρίζει μία σπορ άμεση αίσθηση. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ συστήματος πέδησης M Compound, διατίθεται ένα προαιρετικό σύστημα κεραμικών φρένων M Carbon.

Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιεί το M Dynamic Mode, που προσφέρει μεγαλύτερη ολίσθηση του τροχού. Σε συνδυασμό με την πισωκίνητη φιλοσοφία του συστήματος τετρακίνησης M xDrive, ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει ιδιαίτερα σπορ ελιγμούς καθώς και ελεγχόμενα drifts. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου Μ με διάμετρο 20” σε συνδυασμό με ελαστικά υψηλών επιδόσεων M διαστάσεων 275/35 R 20 μπροστά και 285/35 R 20 πίσω. Άλλες ζάντες ελαφρού κράματος M ίδιας μορφής διατίθενται ως ειδικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας έκδοσης με ακτινωτή σχεδίαση και σε δίχρωμη εκδοχή black/grey.

Σπορ καθίσματα M και καθίσματα μπάκετ M Carbon σε νέα έκδοση από Δέρμα/ Alcantara

Το εσωτερικό των νέων BMW M8 συνδυάζει την χαρακτηριστική για μοντέλα Μ σχεδίαση cockpit με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Το στάνταρ BMW Head-Up Display προβάλλει ενδείξεις ειδικές για μοντέλα M. Με το μπουτόν Setup στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός έχει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις για τον κινητήρα, τα αμορτισέρ, το σύστημα διεύθυνσης, το M xDrive και το σύστημα πέδησης. Δύο εξατομικευμένες ρυθμίσεις του M Setup μπορούν να αποθηκεύονται μόνιμα μαζί με τις επιθυμητές ρυθμίσεις για τον ήχο του κινητήρα, τα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας του αυτοκινήτου και τη λειτουργία Auto Start Stop. Η πρόσβαση σε αυτές πραγματοποιείται πιέζοντας ένα από τα δύο μπουτόν Μ στο τιμόνι. Επιπλέον, από το μπουτόν M Mode στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αλλά και τις ενδείξεις στον πίνακα οργάνων και το head-up display. Μπορείτε να επιλέγετε τις ρυθμίσεις ROAD, SPORT και TRACK.

Τα στάνταρ, σπορ καθίσματα M υποστηρίζουν επίσης μια έντονη οδηγική εμπειρία. Τα προαιρετικά μπάκετ καθίσματα M Carbon δημιουργούν μία γνήσια αγωνιστική αίσθηση για τον οδηγό και το συνοδηγό. Με τη δομή τους, τις ορατές επιφάνειες από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, τα ανοίγματα στις πλάτες των καθισμάτων και τις πλαϊνές υποδοχές και τους οδηγούς για ζώνες ασφαλείας πολλαπλών σημείων, συνδυάζουν λειτουργικότητα ανάλογη με εκείνη αγωνιστικών κατασκευών, άνεση στα ταξίδια μακρινών αποστάσεων και πολυτελή κατασκευή. Είναι θερμαινόμενα και προσφέρουν επιλογή ηλεκτρικών ρυθμίσεων, έχοντας ένα φωτιζόμενο γράμμα “M8” στα προσκέφαλα και λειτουργία μνήμης στην πλευρά του οδηγού.

Σε συνδυασμό με τα M Sport καθίσματα και τα μπάκετ καθίσματα  M Carbon, μία αμιγώς δερμάτινη Merino/Alcantara επένδυση προσφέρεται στάνταρ στα νέα μοντέλα BMW M8. Τώρα, διατίθεται επίσης για πρώτη φορά σε χρωματικό συνδυασμό Black/Sakhir Orange. Επιπλέον, επενδύσεις από μαύρο Alcantara σε όλες τις εκδόσεις αυτού του εξοπλισμού επεκτείνονται και στο ταμπλό και τα πάνω τμήματα των μαρσπιέ.

Βελτιστοποιημένη λειτουργική άνεση με οθόνη ελέγχου 12,3 ιντσών

Το BMW Live Cockpit Professional αποτελεί επίσης τμήμα του στάνταρ  εξοπλισμού των BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabriolet και BMW M8 Competition Gran Coupé. Περιλαμβάνει οθόνη ελέγχου 12,3 ιντσών (αύξηση από 10,25”). Η λειτουργία αφής του μεγάλου ενσωματωμένου μόνιτορ επιτρέπει ταχύ, άνετο και διαισθητικό έλεγχο των αναρίθμητων λειτουργιών του οχήματος.

Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το online σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το BMW Intelligent Personal Assistant. Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός με Driving Assistant, Parking Assistant συμπεριλαμβανομένου reversing assistant, σύστημα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου και ηχοσύστημα Harman Kardon Surround υπογραμμίζει τον αποκλειστικό χαρακτήρα των νέων μοντέλων της BMW M8.

Προηγούμενο άρθροΟι νέας γενιάς τεχνολογίες ελέγχου της Mazda
Επόμενο άρθροΣυμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi για EV