Συμφωνία Mobileye - Geely για το Lynk & Co

Η Mobileye και η Geely θα προσφέρουν το πιο στιβαρό σύστημα υποστήριξης οδηγού στο το Lynk & Co, αφού το νέο ηλεκτρικό όχημα θα εξοπλιστεί με το Mobileye SuperVision για επεκτάσιμο ADAS.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely Auto Group παρουσίασε το premium ηλεκτρικό όχημά της, το Zero Concept της Lynk & Co, τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Beijing Auto Show. Το Zero Concept EV θα διαθέτει τη λύση CoPilot της Lynk & Co, που υποστηρίζεται από το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού περιμετρικής όρασης Mobileye SuperVision, με ασύρματες δυνατότητες αναβάθμισης.

Το Geely Auto Group, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο premium ηλεκτρικό όχημα (EV), το Zero Concept της Lynk & Co – μια μάρκα του Geely Auto Group – σε μια εκδήλωση της Lynk & Co που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία τη έκθεσης αυτοκινήτου του Πεκίνου. Το νέο Zero Concept EV θα διαθέτει τη λύση CoPilot της Lynk & Co, που υποστηρίζεται από το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγών (ADAS) Mobileye SuperVision™ με ασύρματες δυνατότητες αναβάθμισης (OTA). Η χρήση του συστήματος SuperVision της Mobileye, βασισμένο στο κορυφαίο σύστημα EyeQ5® της Mobileye, παράλληλα με τις αυξανόμενες δυνατότητες παραγωγής της Geely, θα επιτρέψει στο Geely Auto Group να προσφέρει μια νέα σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης στους καταναλωτές από το φθινόπωρο του 2021.

“Δημιουργήσαμε τη μάρκα Lynk & Co το 2016 με σκοπό να προσφέρουμε μια νέα, premium εμπειρίας για παγκόσμιους καταναλωτές.  Μέχρι σήμερα, έχουμε παραδώσει πάνω από 300.000 μονάδες Lynk & Co στους πελάτες. Στην επόμενη φάση της ανάπτυξής μας, θα συνεργαστούμε με την Mobileye για να προσφέρουμε μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, που είναι πραγματικά απαράμιλλη”, δήλωσε ο An Conghui, CEO του Geely Auto Group. “Ο CoPilot της Lynk & Co, που υποστηρίζεται από το σύστημα SuperVision της Mobileye, θα εξοπλίσει με την πλέον προηγμένη τεχνολογία οπτικής υποστήριξης οδήγησης την έκδοση παραγωγής του Zero Concept της Lynk & Co, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία premium οχήματα στον κόσμο, με τα πιο στιβαρά συστήματα υποβοήθησης οδηγών”.

“Η συνεργασία μας με τη Geely αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς φέρνει την κορυφαία τεχνολογία μας surround-vision στην αγορά, σε ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών”, δήλωσε ο Amnon Shashua, senior vice president της Intel και πρόεδρος και CEO της Mobileye, θυγατρικής της Intel. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τη Geely στην προσφορά ενός εξαιρετικού και προηγμένου πακέτου βοηθημάτων και λειτουργιών ασφαλείας υψηλού επιπέδου προς τους οδηγούς της Lynk & Co, συμπεριλαμβανομένου του βοηθήματος καθοδήγησης μεταξύ σημείων και κυκλοφοριακής συμφόρησης, με την υποστήριξη περιμετρικής όρασης ασύρματης αναβάθμισης SuperVision, της Mobileye”.

Η συνεργασία μεταξύ Geely και Mobileye έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα και πέραν αυτής, καθώς και του αυξημένου ενδιαφέροντος για ασφαλέστερες, καθαρότερες λύσεις μεταφοράς. Το μελλοντικό, έτοιμο προς παραγωγή Zero Concept EV με τεχνολογία Mobileye SuperVision ADAS, θα προσφέρει μια νέα, πρωτοποριακή επιλογή στους καταναλωτές, καθώς η κινεζική αγορά EV επεκτείνεται γρήγορα.

Ο CoPilot της Lynk & Co, που τροφοδοτείται από το σύστημα SuperVision της Mobileye, είναι ένα πρωτοποριακό επεκτάσιμο σύστημα ADAS-to-AV, που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κάμερα περιμετρικής όρασης και άλλες τεχνολογίες οδήγησης και πλοήγησης, που υποστηρίζονται από δύο SoC EyeQ5, τα πιο προηγμένα της Mobileye. Η λύση χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής προς υποστήριξη των οδηγών σε διάφορους τύπους οδήγησης.

Εκτός από την υψηλού επιπέδου υποστήριξη οδήγησης του Zero Concept EV για σειρά ετών, οι Geely και Mobileye ανακοίνωσαν μια ευρεία συμφωνία ADAS για τον εξοπλισμό μιας ποικιλίας κατασκευών και μοντέλων του Geely Auto Group με τεχνολογία οπτικής ανίχνευσης Mobileye. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία θα περιλαμβάνει πολλές μάρκες και οχήματα του Geely Auto Group, εξοπλισμένα με λειτουργίες ADAS της Mobileye, όπως αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και υποστήριξη διατήρησης λωρίδας.

Προηγούμενο άρθροH νέα γενιά Hyundai i20 στις εκθέσεις της χώρας μας
Επόμενο άρθροΗ παραγωγή του eActros ξεκινά το 2021 στο Wörth