Οι Daimler Truck Holding AG, Mitsubishi Fuso Truck και Bus Corporation (MFTBC), Hino Motors Ltd. και Toyota Motor Corporation συνήψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) προς επιτάχυνση της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και συγχώνευση των MFTBC και Hino.

Οι Daimler Truck, MFTBC, Hino και Toyota θα συνεργαστούν για την απανθρακοποίηση και την δημιουργία μιας ευημερούσας κοινωνίας κινητικότητας, αναπτύσσοντας τεχνολογίες CASE (Συνδεδεμένες / Αυτόνομες & Αυτοματοποιημένες / Διαμοιρασμένες / Ηλεκτρικές) και ενισχύοντας την δραστηριότητα επαγγελματικών οχημάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

  • Οι MFTBC και Hino θα συγχωνευθούν επί ίσοις όροις και θα συνεργαστούν στους τομείς της ανάπτυξης, προμηθειών και παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων. Θα δημιουργήσουν μια παγκοσμίως ανταγωνιστική ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων.
  • Οι Daimler Truck και Toyota θα επενδύσουν εξίσου στην (εισηγμένη) εταιρεία χαρτοφυλακίου των συγχωνευμένων MFTBC και Hino. Θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη υδρογόνου και άλλων τεχνολογιών CASE προς υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας της νέας εταιρείας.

Οι τέσσερις εταιρείες σκοπεύουν να προωθήσουν τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και να αυξήσουν την αξία της κινητικότητας στα κοινωνικά συστήματα.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η MFTBC και η Hino θα δημιουργήσουν συνέργειες και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ιαπώνων κατασκευαστών φορτηγών.

Η Daimler Truck και η Toyota διαθέτουν πλήρεις γκάμες μοντέλων προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες και «στην επίτευξη της απανθρακοποίησης» και προσφέρουν διάφορες επιλογές βάσει τοπικών συνθηκών και τρόπου χρήσης πελατών.

Οι λεπτομέρειες για το εύρος και τη φύση της συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας, της τοποθεσίας, των συμμετοχών και της δομής της νέας εταιρείας χαρτοφυλακίου, θα αποφασιστούν στους επόμενους 18 μήνες. Οι εμπλεκόμενοι προβλέπουν ολοκλήρωση οριστικών συμφωνιών το πρώτο τρίμηνο του 2024 και ολοκλήρωση συναλλαγής έως το τέλος του 2024. Μόλις όλα τα εμπλεκόμενα μέρη καταλήξουν σε συμφωνία, θα προχωρήσουν κατόπιν έγκρισης των σχετικών διοικητικών συμβουλίων, μετόχων και αρχών.

Προηγούμενο άρθροΗ Sixt στην Αλεξανδρούπολη και την Κεφαλονιά
Επόμενο άρθροΣυνεργασία CARIAD και Cisco