Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της SEGULA Technologies και της Opel αρχίζει επίσημα. Η οριστικοποίηση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου. Η συνεργασία θα συμβάλει στη δημιουργία μιας πανεπιστημιούπολης με έμφαση στη μηχανική στο Russelsheim, η οποία, παράλληλα με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Opel, θα εξασφαλίσει πολυάριθμες θέσεις υψηλής ειδίκευσης στον τομέα της μηχανικής στην πόλη.

Περίπου 700 εργαζόμενοι θα μετακινηθούν από την Opel στην SEGULA Technologies. Επιπλέον, ο πάροχος μηχανικών υπηρεσιών θα αναλάβει τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις στο Rüsselsheim και θα λειτουργεί το κέντρο δοκιμών στο Dudenhofen. Οι όροι θα παραμείνουν αμετάβλητοι για όλους τους μετακινούμενους εργαζόμενους: ο μισθός, η σύνταξη των εργαζομένων, η προστασία της απασχόλησης, οι ώρες εργασίας και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα παραμείνουν ως έχουν.

Μετά από μια σημαντική πτώση των παραγγελιών από τις άλλες εταιρείες, που οδήγησαν σε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης Rüsselsheim, η Opel και η SEGULA Technologies υπέγραψαν τη σύμβαση για τη στρατηγική συνεργασία τον Νοέμβριο του 2018 με στόχο τη διασφάλιση θέσεων εργασίας στην περιοχή του Rüsselsheim. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην SEGULA Technologies να εφαρμόσει τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής της για τη γερμανική αγορά πέρα από τις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

“Με αυτή τη στρατηγική συνεργασία, εξασφαλίζουμε στο κέντρο Ε&Α βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε τις μηχανολογικές δραστηριότητες στην περιοχή του Rüsselsheim. Καταφύγαμε σε υπεύθυνη λύση για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, η οποία δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στους εργαζόμενους”, δήλωσε ο Christian Müller, Managing Director, Engineering, της Opel Automobile GmbH.

Ο Dr. Martin Lange, Διευθύνων Σύμβουλος της SEGULA Technologies GmbH, δήλωσε: “Τηρήσαμε το λόγο μας και τώρα μπορούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στη Γερμανία με μια ομάδα υψηλής εξειδίκευσης και παρακίνησης. Ξεκινώντας από το Rüsselsheim και το Dudenhofen, η SEGULA Technologies θα γίνει ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές υπηρεσιών μηχανικής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας”.

Ο Xavier Chéreau, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ανθρωπίνων Πόρων και Μετασχηματισμού του, Groupe PSA, δήλωσε: “Η εφαρμογή αυτής της στρατηγικής συνεργασίας καταδεικνύει τη διαρκή επιθυμία μας να επιτύχουμε μια δίκαιη λύση για να ξεπεράσουμε κάθε ζήτημα. Η διατήρηση ειδικευμένων θέσεων Ε&Α στο Rüsselsheim αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής μας από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς μας εταίρους πριν από αρκετούς μήνες”.

To Groupe PSA επιβεβαιώνει ότι το κέντρο R&D στο Rüsselsheim θα παραμείνει στο επίκεντρο των παγκόσμιων δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Οι μηχανικοί της Rüsselsheim θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις δεξιότητες και την ενέργειά τους στο σχεδιασμό και τη μηχανική των μελλοντικών μοντέλων Opel και Vauxhall. Το κέντρο είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του Groupe PSA και της μεγάλης οικογένειας βενζινοκινητήρων για όλες τις μάρκες του Ομίλου. Συνολικά 15 Κέντρα Υποδομής, θα αναλάβουν περαιτέρω σημαντικά ζητήματα για ολόκληρο τον Όμιλο, όπως η ανάπτυξη κυψελών καυσίμου.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Volkswagen Transporter 6.1 στην ψηφιακή εποχή
Επόμενο άρθροΚοινή πρόσκληση για δράση των ACEA, Eurelectric και Transport & Environment