Η Daimler και η Infosys ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την προώθηση της υβριδικής καινοτομίας μέσω cloud και του μετασχηματισμού της υποδομής πληροφορικής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Daimler AG και η Infosys, ανακοίνωσαν μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία τεχνολογικού μετασχηματισμού της υποδομής πληροφορικής. Μετά τις κανονιστικές εγκρίσεις, η Daimler AG θα μετατρέψει το υπάρχον πρότυπο πληροφορικής της και τις υποδομές υπηρεσιών, γραφείων εξυπηρέτησης, κέντρου δεδομένων, δικτύων και SAP Basis, από κοινού με την Infosys. Η συνεργασία θα επιτρέψει στην εταιρεία να εμβαθύνει την εστίασή της στη μηχανική λογισμικού και να δημιουργήσει μια πλήρως επεκτάσιμη κατά παραγγελία ψηφιακή υποδομή πληροφορικής. Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Daimler να ενισχύσει τις δυνατότητες πληροφορικής της και στην Infosys την τεχνογνωσία της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ενώ το λογισμικό καθίσταται σπονδυλωτό, η ψηφιακή υποδομή εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή κατακερματισμού. Η Daimler θα επιχειρήσει τη δημιουργία ενός προτύπου που θα διασφαλίζει στιβαρή υποδομή πληροφορικής σε όλες τις εγκαταστάσεις και τις τοποθεσίες της και θα υποστηρίζει την ενοποίηση των κέντρων δεδομένων της, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητες πληροφορικής και επιφέροντας καινοτομίες. Κάποια βασικά στοιχεία της συνεργασίας είναι:

  • Ένα έξυπνο υβριδικό cloud, που αξιοποιεί το Infosys Cobalt και κορυφαίους παρόχους cloud και επιταχύνει τη διαδικασία πολλαπλών cloud με έμφαση στην υιοθέτηση λογισμικού ανοιχτού κώδικα
  • Μια λύση ουδέτερου άνθρακα, με την ενοποίηση και τον εξορθολογισμό των κέντρων δεδομένων όλων των περιοχών
  • Τυποποιημένη τεχνολογία, μέσω ενός οικοσυστήματος απαρτιζόμενου από τους καλύτερους συνεργάτες
  • Δημιουργία ενός υπερσύγχρονου δικτύου Zero Trust με απρόσκοπτες τεχνολογικές αναβαθμίσεις
  • Προσωπική και γνωστική λύση μέσω τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας, προς διευκόλυνση των τελικών χρηστών

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι ειδικοί υποδομής πληροφορικής αυτοκινήτου που βρίσκονται εκτός Γερμανίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, των ΗΠΑ και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC), θα μεταβούν από την Daimler AG στην Infosys. Η Infosys είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αυτήν τη μετάβαση ως ειδικός που έχει ενσωματώσει περισσότερους από 16.000 εργαζόμενους μέσω άλλων συνεργασιών τα τελευταία χρόνια, με υψηλά ποσοστά αποδοχής, διατήρησης και ικανοποίησης. Η μετάβαση θα επιτρέψει επίσης στην Infosys να ενισχύσει και να αναπτύξει τις δραστηριότητές της σε θέματα αυτοκινήτου, προσφέροντας παράλληλα στους εργαζόμενους καλές προοπτικές μακροχρόνιας ανάπτυξης και σταδιοδρομίας.

Τα κεντρικά γραφεία της Infosys στην Ινδία (Bengaluru) και της Daimler στη Γερμανία (Stuttgart)

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο Jan Brecht, CIO (Chief Information Officer) της Daimler και της Mercedes-Benz, δήλωσε: “Το λογισμικό καθίσταται σπονδυλωτό και η υποδομή πληροφορικής αναπτύσσεται. Η Daimler θα μετασχηματίσει την υποδομή πληροφορικής της με τρία παράλληλα βήματα: ενοποίηση, κλιμάκωση και εκσυγχρονισμό. Πρέπει να δούμε τις υποδομές πέραν του μεγέθους της εταιρείας μας. Στην Infosys βρήκαμε τον κατάλληλο συνεργάτη για να προβούμε σε κλιμάκωση, καινοτομία και επιτάχυνση. Επιπλέον, πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία για τις δυνατότητες πληροφορικής της Daimler και την τεχνογνωσία της Infosys σε θέματα αυτοκινήτου. Η Infosys επιθυμεί να αναπτυχθεί μαζί μας στην αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό παρέχει ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους εργαζομένους μας. Με αυτήν τη συνεργασία, η Daimler ενισχύει επίσης τη στρατηγική της τεχνολογικών επενδύσεων και συνεργασιών”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι γι΄ αυτήν τη συνεργασία και για την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το όραμα της Daimler AG. Με αυτήν την δραστηριότητα θα προσφέρουμε δυνατότητες, οικοσυστήματα και μια υβριδική υποδομή cloud, που θα διαμορφώσουν νέες εμπειρίες για την Daimler AG και τον κλάδο γενικότερα. Η Infosys διαθέτει μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη υποστήριξης πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο για  περιήγηση ψηφιακών διαδρομών και ως μέρος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, ανυπομονούμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία”, δήλωσε ο Salil Parekh, CEO της Infosys.

Φωτογραφίες: Infosys, Daimler

Προηγούμενο άρθροΗ CHRO της FCA, Linda Knoll, αποσύρεται
Επόμενο άρθροO Γεώργιος Γαρδέλης Διευθυντής Πωλήσεων της FCA