Στρατηγική επένδυση της ECARX στη Zenseact, με στόχο την από κοινού συνεργασία τους στο πεδίο της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι η Zenseact, η θυγατρική της εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης (AD), έλαβε στρατηγική επένδυση από την ECARX, κινεζική εταιρεία που παρέχει προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης αυτοκινήτων.

Η ECARX Technology Co., Ltd. είναι εταιρεία τεχνολογίας έξυπνης οδήγησης που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Volvo Cars -και του μητρικού της Zhejiang Geely Holding Group– και τον Ziyu Shen, CEO της ECARX το 2016.

Η ECARX θα αποκτήσει μερίδιο 15% στη Zenseact, πραγματοποιώντας στρατηγική επένδυση για την ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών ασφαλείας και ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης (AD) που υλοποιεί η θυγατρική της Volvo Cars. Με βάση την παγκόσμια πλατφόρμα λογισμικού της Zenseact, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να συνεργαστούν στην αυτόνομη οδήγηση για την κινεζική αγορά.

Η στρατηγική επένδυση και η σχεδιαζόμενη συνεργασία με την ECARX ενισχύει την παρουσία της Zenseact στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, επιτρέποντάς της να επιταχύνει την εφαρμογή της τεχνολογίας στις μάρκες του Geely Group, αλλά και σε άλλες εταιρείες.

Håkan Samuelsson, CEO Volvo Cars

«Η Zenseact είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και αυτή η στρατηγική επένδυση από την ECARX μάς επιτρέπει να αναπτυχθούμε γρηγορότερα στην Κίνα», δηλώσε o Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars και Πρόεδρος Δ.Σ. της Zenseact«Η επένδυση ενισχύει το αποτύπωμά μας στην Κίνα και παρέχει στη Zenseact έναν απρόσκοπτο τρόπο για πιο γρήγορη ανάπτυξη».

Η πρώτη παράδοση της Zenseact θα αφορά τεχνολογία για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων Volvo και Polestar, όπως χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και μία λειτουργία αυτόνομης οδήγησης χωρίς επιτήρηση για αυτοκινητόδρομους.

Η στρατηγική επένδυση επιτρέπει στη Zenseact να κεφαλαιοποιήσει την επιταχυνόμενη ζήτηση για συστήματα αυτόνομης οδήγησης που παρατηρείται στην Κίνα. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τη Luminar, η οποία έχει αναπτύξει την τεχνολογία LiDAR, για να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης οδήγησης στην αγορά.

Ödgärd Andersson, CEO Zenseact

«Έχει φτάσει η στιγμή να προσφέρουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και την πλατφόρμα ασφαλείας ADAS σε περισσότερους κινέζους καταναλωτές», δήλωσε η Ödgärd Andersson, CEO της Zenseact. «Η ECARX είναι μία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας με ισχυρή παρουσία στην Κίνα. Οι οδηγοί σε όλη την Κίνα θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση σε ένα νέο λογισμικό και σε τεχνολογία ασφαλείας τεχνητής νοημοσύνης (AI), έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποφυγή ατυχημάτων, να σωθούν ζωές και να γίνουν οι μετακινήσεις και η οδήγηση πιο απολαυστικές».

Η σχεδιαζόμενη συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και ECARX ακολουθεί μία άλλη, επίσης προσφάτως σχεδιαζόμενη, συνεργασία των δύο εταιρειών στα συστήματα infotainment. Οι οικονομικοί όροι της επένδυσης της ECARX στην Zenseact δεν έχουν ανακοινωθεί.

Φωτογραφίες: Volvo Cars

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan εφοδιάζει το LEAF MY21 με ήχο “Canto”
Επόμενο άρθροΗ Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα για την ποιότητα του αέρα