Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, τιμήθηκε από το γνωστό περιοδικό Automotive News Europe ως ο Brand CEO της χρονιάς με το βραβείο “Eurostar 2019”. Με το βραβείο αυτό, το τιμάται η επάνοδος της μάρκας Opel υπό την ηγεσία του Lohscheller,του πρώτου CEO στην ιστορία της μάρκας που λαμβάνει το βραβείο Eurostar.

“Αυτό το βραβείο αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά, αλλά πρωτίστως μια ιδιαίτερη αναγνώριση για ολόκληρη την ομάδα μας, η οποία έχει κάνει σπουδαία πράγματα τους τελευταίους μήνες. Κάθε μέρα στην Opel εργαζόμαστε σκληρά για να ενισχύσουμε την επάνοδο και το προφίλ της πλούσιας σε παράδοση μάρκας μας. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για ό,τι έχουμε επιτύχει ως μέλος του Groupe PSA και θα κάνουμε το λογότυπό μας Blitz (Κεραυνός) να λάμπει ακόμα πιο πολύ”, δήλωσε ο Michael Lohscheller.

Μετά την εξαγορά της Opel από το Groupe PSA το καλοκαίρι του 2017, η διευθυντική ομάδα με επικεφαλής τον Michael Lohscheller ανέπτυξε – με δική της πρωτοβουλία – ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης υπό την επωνυμία PACE!. Οι πρωταρχικοί στόχοι: με το PACE! η Opel θα αποκτήσει βιώσιμη κερδοφορία και θα καταστεί παγκόσμια και ηλεκτρική. Με τη συνεπή εφαρμογή αυτού του σχεδίου υπό τον κ. Lohscheller κατάφερε να επιτύχει η Opel εκ νέου λειτουργικά έσοδα ύψους 859 εκατ. ευρώ το 2018 – τα υψηλότερα στην ιστορία της 157ετούς εταιρείας μετά από σχεδόν 20 χρόνια ζημιών. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Opel βελτίωσε περαιτέρω τα αποτελέσματά της και πέτυχε λειτουργικά έσοδα 700 εκατ. ευρώ σε μια δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο τον κλάδο.

“Η Opel είχε πολλούς CEO τα τελευταία χρόνια – μισή δωδεκάδα από την αρχή του αιώνα. Ωστόσο, ο Michael Lohscheller έγινε ο πρώτος που, αφού ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, δεν παρουσίασε απλώς καλά αποτελέσματα, αλλά εξαιρετικά μέχρι τώρα” δήλωσε ο Luca Ciferri, Εταίρος Εκδότης και Αρχισυντάκτης του Automotive News Europe.

Ο Michael Lohscheller είναι CEO της Opel από τον Ιούνιο του 2017. Προηγουμένως, από τον Σεπτέμβριο του 2012, υπήρξε CFO. Ο κ. Lohscheller έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε διάφορες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς. Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1968, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Osnabrück της Γερμανίας και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στην Ισπανία. Από το 1993 έως το 1996 σπούδασε Ευρωπαϊκή Διοίκηση Μάρκετινγκ και απέκτησε πτυχίο Master of Arts (MA) στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Είναι παντρεμένος, με δύο παιδιά και είναι φανατικός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, έχοντας επιτυχώς συμμετάσχει σε 110 μαραθώνιους.

Το Automotive News Europe συγκαταλέγεται τα κορυφαία περιοδικά αυτοκινήτου παγκοσμίως και κυκλοφορεί στην Ευρώπη από το 1996. Το περιοδικό παρουσιάζει τα ετήσια βραβεία “Eurostar” από το 1998. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το βραβείο τιμά “τους βέλτιστους των βέλτιστων” από το σύνολο των κλάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με το βραβείο αυτό έχει τιμηθεί και ο CEO του Groupe PSA, Carlos Tavares, (ως “Groupe CEO” 2017).

Ο Michael Lohscheller θα λάβει το βραβείο στο γκαλά “Eurostars” την παραμονή της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου (IAA) της Φρανκφούρτης, όπου η Opel θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων, την νεώτερη γενιά του bestseller της, Corsa.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Audi Q7 περνά σε άλλο επίπεδο!
Επόμενο άρθροΑλλαγές ηγεσίας στη Bridgestone EMEA