Η Stellantis ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου της ταμείου επιχειρηματικού κεφαλαίου, με την ίδρυση της Stellantis Ventures.

Το ταμείο θα επενδύσει αρχικά 300 εκατομμύρια ευρώ σε startup πρώιμου και μεταγενέστερου σταδίου ανάπτυξης καινοτόμων, πελατοκεντρικών τεχνολογιών που μπορούν να εφαρμοστούν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας.

«Προχωράμε γρήγορα τον μετασχηματισμό μας σε εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας και ανασχεδιάζουμε το μέλλον της κινητικότητας των επόμενων γενεών», δήλωσε ο Ned Curic, Chief Technology Officer της Stellantis. «Η αγορά αλλάζει, η τεχνολογία αλλάζει και οι σχέσεις μας με τους πελάτες αλλάζει. Η Stellantis Ventures θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό μας με νέες τεχνολογίες καινοτόμων startup, προάγοντας παράλληλα τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».

Η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου της Stellantis θα λειτουργήσει ως στρατηγικός επενδυτής και θα βοηθήσει τις startup να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες στην εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα – επιτρέποντας την υιοθέτηση εντός μηνών και όχι ετών. Οι επενδύσεις δεν θα επηρεάσουν μόνον τις προσπάθειες της Stellantis σχετικά με τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογία οχημάτων, αλλά θα μεταβάλουν επίσης τις εμπειρίες των πελατών έναντι του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και της χρηματοδότησης οχημάτων.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030 της Stellantis, η Stellantis Ventures δεσμεύεται να υποστηρίζει επίδοξους επιχειρηματίες και να προάγει την καινοτομία με γνώμονα την ικανοποίηση των πελατών, τη βιωσιμότητα και την ολοκλήρωση του χαρτοφυλακίου τεχνολογίας κινητικότητας.

Επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση, μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://stellantis.ventures.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Alphabet γίνεται 25 ετών και αυξάνει τα EV της
Επόμενο άρθροΤα παρασκήνια των δοκιμών πρόσκρουσης του Nissan Ariya