Η Alphabet γίνεται 25 ετών το 2022 και θα το γιορτάσει με εξαιρετικά ετήσια αποτελέσματα. Ο όγκος των παραγγελιών αυξήθηκε πάνω από 18% και το χαρτοφυλάκιο EV κατά 77% έναντι του προηγούμενου έτους.

Η Alphabet ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1997, ως θυγατρική διαχείρισης στόλου του BMW Group. Εντός 25ετίας εξελίχθηκε σε σημαντικό πάροχο κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη, με ταχέως διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο. Το 2005, διέθετε περίπου 100.000 οχήματα. Σήμερα, ανέρχονται περίπου στις 700.000.

Παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία και την κρίση των ημιαγωγών, η Alphabet σημείωσε επιτυχημένο 2021. Ενώ το χαρτοφυλάκιό της παρέμεινε σταθερό, ο όγκος παραγγελιών ανήλθε στα 250.000 περίπου οχήματα συνολικά (+18%). Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η ταχεία ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της BEV και PHEV, που αυξήθηκε στα 46.000 οχήματα (+77%).

Ο Markus Deusing, CEO της Alphabet International, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα είναι η βασική αρχή μας για το μέλλον. Το 2022, η Alphabet σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων έως και κατά 30% και θα συνεχίσουμε την αποστολή μας ευαισθητοποίησης και ζήτησης βιώσιμων, πιο πράσινων επιλογών στόλου, καθώς έχουν ιδιαίτερη σημασία για την επίτευξη των κλιματικών στόχων».

Η Alphabet με την υπηρεσία AlphaElectric παρέχει ηλεκτροκίνηση σε στόλους από το 2013. Η ψηφιοποίηση έχει ακόμα μεγαλύτερη παράδοση στην Alphabet, η οποία το 2010 ήταν ο πρώτη εταιρεία leasing που λανσάρισε εφαρμογή για τους οδηγούς της, την AlphaGuide. Η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και η συνακόλουθη ευελιξία θα παραμείνουν στη βάση της μελλοντικής προσφοράw της εταιρείας.

Το 2021, η Alphabet λανσάρισε και νέα εταιρική ταυτότητα, που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα και πελατοκεντρική ευαισθησία. Εξ ου και η υπόσχεση της νέας ταυτότητας: Your Mobility. Made easy (Η διευκόλυνση της κινητικότητάς σας).

Για να τηρήσει αυτή την υπόσχεση, η Alphabet θα επεκτείνει τα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες της, με το λανσάρισμα το 2022 της νέας πύλης Self-Service, στοχεύοντας στην απλοποίηση της ζωής των πελατών μέσω ενιαίου ψηφιακού σημείου εισόδου για τους αρμόδιους λήψης αποφάσεων στόλου σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Προηγούμενο άρθροPeugeot: 50 χρόνια, 25 εκατομμύρια αυτοκίνητα πόλης
Επόμενο άρθροStellantis Ventures: 300 εκατ. ευρώ για καινοτομία