Η Stellantis N.V. παρουσίασε την STLA Medium, παγκόσμια πλατφόρμα BEV-by-design με υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως μεγαλύτερη αυτονομία 700 χλμ, ενεργειακή απόδοση, ενσωματωμένη ισχύ και φόρτιση.

Η πλατφόρμα STLA Medium παρέχει μεγάλη αυτονομία και ευελιξία σε ποικιλία οχημάτων και συστημάτων κίνησης στις κατηγορίες C και D, που σημείωσαν 35 εκατομμύρια πωλήσεις το 2022 – σχεδόν το ήμισυ των 78,5 εκατομμυρίων οχημάτων που πουλήθηκαν παγκοσμίως πέρυσι. Οι μάρκες Stellantis διαθέτουν 26 οχήματα σε αυτές τις κατηγορίες, σε διάφορες πλατφόρμες. Στην πλατφόρμα STLA Medium μπορούν να κατασκευαστούν έως και δύο εκατομμύρια οχήματα ετησίως σε διάφορα εργοστάσια ανά τον κόσμο, ξεκινώντας φέτος από την Ευρώπη.

«Αυτό που συμβαίνει οφείλεται σε μια διετία άνευ συμβιβασμών σε καινοτομίες, για παροχή καθαρής, ασφαλούς και οικονομικής κινητικότητας και υποστηρίζεται με επένδυση 30 δισ. ευρώ σε ηλεκτροκίνηση και λογισμικό, μέχρι το 2025», δήλωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. «Η πλατφόρμα STLA Medium καταδεικνύει τη δύναμη της διεθνούς κοινότητας της Stellantis, παρέχοντας ιδιαίτερα προϊόντα στους πελάτες μας και επανεξετάζοντας διάφορες θεωρίες  στην πορεία μηδενικού άνθρακα, έως το 2038».

H STLA Medium είναι η πρώτη από τέσσερις παγκόσμιες πλατφόρμες BEV, που περιγράφηκαν κατά την EV Day 2021 και υποστηρίζουν τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας, όντας σημαντικές για την επίτευξη των τολμηρών στόχων του στρατηγικού σχεδίου Stellantis Dare Forward 2030, συμπεριλαμβανομένου του μείγματος πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) στην Ευρώπη και μείγματος 50% επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Το Dare Forward 2030 περιλαμβάνει περικοπές εκπομπών CO2 στο ήμισυ έως το 2030 έναντι του 2021 και μηδενικό άνθρακα έως το 2038, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών.

Προηγούμενο άρθροΟ Philip Nelles παραμένει επικεφαλής της ContiTech
Επόμενο άρθροΗ νέα Mercedes-Benz CLE Coupé