Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Εποπτικό Συμβούλιο της Continental AG παρέτεινε την θητεία του Philip Nelles (49 ετών), επικεφαλής της ContiTech κατά πέντε χρόνια, έως τις 31 Μαΐου 2029.

Ο κ. Nelles εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της εταιρείας, για τριετή θητεία τον Ιούνιο του 2021 και έκτοτε είναι υπεύθυνος για τον τομέα ContiTech του ομίλου.

«Από τότε που ανέλαβε, ο Philip Nelles αναδιοργάνωσε τον τομέα ContiTech του ομίλου, εστιάζοντας στην βιομηχανική δραστηριότητα και ενοποιώντας την αντίστοιχη της αυτοκίνησης. Το Εποπτικό Συμβούλιο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του συνέχισης της επιτυχούς πορείας», δήλωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Καθ. Wolfgang Reitzle.

«Εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Philip Nelles για τα επιτεύγματά του. Βελτίωσε τις σχέσεις με τους πελάτες και την αγορά της ContiTech και, επαναπροσδιορίζοντας τον τομέα, έθεσε τα θεμέλια για να αναλάβει η ContiTech ηγετικό τεχνολογικό ρόλο σε λύσεις υλικών», δήλωσε ο CEO της Continental, Nikolai Setzer, προσθέτοντας: «Βάσει αυτής της στρατηγικής θα συνεργαστούμε προς επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων της ContiTech».

Ο Philip Nelles σπούδασε διαχείριση μηχανικής και, μετά την αποφοίτησή του το 2000, ξεκίνησε την καριέρα του στην Continental ως ασκούμενος στον τομέα ContiTech του ομίλου, όπου ανέλαβε διάφορα διευθυντικά καθήκοντα στην Mobile Fluid Systems στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ουγγαρία, μέχρι τα τέλη του 2009. Από το 2010 έως το 2015, ήταν επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος Automotive Original Equipment του Power Transmission Group της ContiTech.

Από τα μέσα του 2015 έως το 2018, ήταν υπεύθυνος αυτής της επιχειρηματικής μονάδας, πριν αναλάβει υπεύθυνος της Mobile Fluid Systems της ContiTech. Από την 1η Ιουνίου 2021, ο κ. Nelles είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Continental, υπεύθυνος του τομέα ContiTech.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Ford – RheinEnergie
Επόμενο άρθροStellantis: Νέα πλατφόρμα STLA Medium για BEV