Η Koç Holding και η Stellantis N.V. ανακοίνωσαν τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασης της υπάρχουσας κοινοπραξίας τους Tofaş και ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία, με προσφορά κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών σε πελάτες και συνεργάτες.

Σύμφωνα με την νέα στρατηγική συμφωνία, η Tofaş θα αποκτήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Stellantis Otomotiv Pazarlama A.S., εταιρείας διανομής της Stellantis Tουρκίας. Ως εκ τούτου, όλες οι μάρκες Stellantis που διατίθενται στην Τουρκία – Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel και Peugeot – θα διανέμονται από την Tofaş.

Η συγκέντρωση όλων των τουρκικών δραστηριοτήτων υπό μια ενιαία εταιρεία, που υποστηρίζεται από δύο ισχυρούς μετόχους, θα επιτρέψει συνέργειες εμπορικών δραστηριοτήτων, παραγωγής και Ε&Α και προσφοράς ευρύτερων και αποτελεσματικότερων προϊόντων και υπηρεσιών στους τούρκους καταναλωτές. Διαφαίνονται επίσης νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων της Tofaş.

Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι:

  • Η Stellantis θα αναθέσει στην Tofaş την παραγωγή του μοντέλου «K0», για εκδόσεις μεσαίου μεγέθους ελαφρού επαγγελματικού και επιβατικού αυτοκινήτου, που προβλέπεται για πέντε μάρκες με στόχο την έναρξη παραγωγής στις αρχές του 2025.
  • Η τρέχουσα παραγωγή Doblo θα συνεχιστεί μέχρι την έναρξη της παραγωγής του μοντέλου «K0», τον Ιούλιο του 2023.
  • Το τρέχον έργο Fiat Egea/Tipo παρατείνεται έως το τέλος του 2025.

Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται στις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Προηγούμενο άρθροMarketing & Communication της Alfa Romeo o Eligio Catarinella
Επόμενο άρθροSixt: ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων το 2022