O Eligio Catarinella ανέλαβε τη θέση του Head of Global Marketing & Communication της Alfa Romeo. Θα αναφέρεται στον Jean-Philippe Imparato, CEO της μάρκας.

Γεννημένος στο Τορίνο, με πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού και μεταπτυχιακό στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ο Eligio Catarinella είναι ο νέος Επικεφαλής Marketing & Communication της Alfa Romeo σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 2005 στο Fiat Group, στην 18χρονη επαγγελματική του πορεία, ο κ. Catarinella ανέλαβε ρόλους ευθύνης σε θέσεις πωλήσεων και marketing του Ομίλου στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στους βασικούς ρόλους που κατείχε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ήταν Επικεφαλής Product Marketing των Lancia/Chrysler για την περιοχή EMEA από το 2012 έως το  2014, Marketing Director Fiat & Abarth για την Ιταλία την περίοδο 2014-2016 και Country manager των Alfa Romeo και Jeep στην Ελβετία από το 2016 έως το 2018. Στις αρχές του 2019 επέστρεψε στην Ιταλία στη θέση του Head of Marketing & Communication της FCA Ιταλίας, ενώ από τον Απρίλιο του 2020 ήταν επικεφαλής των Fiat & Abarth για την αγορά της Ιταλίας.

Ο Eligio Catarinella δήλωσε σχετικά με τον νέο του ρόλο: «Ως ενθουσιώδης φίλος του αυτοκινήτου, το να εργάζομαι για την Alfa Romeo αποτελεί ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι τιμή μου που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας σε μια περίοδο κρίσιμη και με προκλήσεις, καθώς η μάρκα περνά στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Είμαι περήφανος που θα μπορέσω να υποστηρίξω τις φιλοδοξίες της Alfa Romeo, ως παγκόσμιας premium μάρκα του Ομίλου Stellantis».

Ως μέλος της διοίκησης Marketing & Communication, ο Alessandro Nardizzi είναι ο επικεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο του τμήματος επικοινωνίας της μάρκας.

Ο Eligio Catarinella αντικαθιστά τον Francesco Calcara, ο οποίος κατείχε τη θέση Head of Global Marketing & Communication από τη δημιουργία της Stellantis. Ο κ. Calcara οδήγησε την Alfa Romeo στην πορεία της ως μια παγκόσμια premium μάρκα και συντόνισε το λανσάρισμα του πρώτου εξηλεκτρισμένου μοντέλου της ιστορίας της.

Ο κ. Calcara αναλαμβάνει τη θέση του Chief Operating Officer της Free2move eSolutions, της εταιρείας του Ομίλου που ενισχύει τη μετάβαση στην εξηλεκτρισμένη κίνηση και παίζει ενεργό ρόλο στην προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα.

 

Προηγούμενο άρθροAbarth 500e, Scorpionissima +1.500 προ-παραγγελίες
Επόμενο άρθροStellantis και Koç Holding ενισχύουν την Tofaş