Stellantis: Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη το α' εξάμηνο 2024

Αύξηση πωλήσεων σε όγκο κατέγραψε η Stellantis συνολικά στην Ευρώπη το α’ εξάμηνο του 2024, ενώ το μερίδιό της στα οχήματα χαμηλών εκπομπών (LEV) αυξάνεται σταθερά.

Η Stellantis σημείωσε αύξηση 0,9% σε όγκο επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων (PC και CV) στην ΕΕ29 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 18,2%. Οι μάρκες Citroën, Dodge, Jeep® και Lancia κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους σε σύγκριση με πέρυσι. Η εταιρεία είναι πρώτη στη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία σε ετήσια βάση (YTD).

Στη Γαλλία, η Stellantis πέτυχε πάνω από 30% μερίδιο αγοράς, με τέσσερα μοντέλα (Peugeot 208, 308, 2008 και Citroën C3) στην πρώτη δεκάδα. Στην Ιταλία σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 1%, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 33%: πέντε μοντέλα στην πρώτη δεκάδα τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων των Fiat Panda, Citroën C3, Lancia Ypsilon, Fiat 500 και Jeep Avenger, του SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα αυτή. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 24%, με σχεδόν όλες τις μάρκες να καταγράφουν διψήφια ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς στο 14%. Η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία ​​κατέγραψαν επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων.

Η Stellantis Pro One είναι πρώτη στην αγορά επαγγελματικών με πάνω από 28,5% μερίδιο αγοράς και 4% αύξηση όγκου σε ετήσια βάση. Στη Γερμανία, η ανάπτυξη των επαγγελματικών της οχημάτων ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων στο μερίδιο αγοράς και πωλήσεις άνω του 44%.

«Θα διατηρήσουμε την ανάπτυξή μας εκμεταλλευόμενοι ευκαιρίες και διαχειριζόμενοι διαταραχές», δήλωσε ο Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer Διευρυμένης Ευρώπης της Stellantis. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τους επόμενους μήνες, οδηγούμενοι από το μαχητικό πνεύμα της ομάδας μας και τα συναρπαστικά νέα προϊόντα – όπως έχουν προγραμματιστεί φέτος στο στρατηγικό μας σχέδιο Dare Forward 2030 – για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε στην Ευρώπη.

Η Stellantis ανέφερε σταθερή ανάπτυξη στην αγορά οχημάτων χαμηλών εκπομπών, χάρη στην ευρεία προσφορά της σε νέα μοντέλα BEV, PHEV και MHEV. Τα BEV κατέκτησαν μερίδιο 13,3% ετησίως στην ΕΕ29 και, στη Γαλλία, ο όγκος αυξήθηκε πάνω από 48%, ενώ το Peugeot E-208 είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις το εξάμηνο. Τον Ιούνιο, οι πωλήσεις BEV αυξήθηκαν κατά 19% στην Ιταλία, υποστηριζόμενες από κρατικά κίνητρα και κατά 16% στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδα σε σύγκριση με πέρυσι.

Η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Stellantis σημείωσε σημαντική ανάπτυξη τους τελευταίους έξι μήνες, κυρίως στις αγορές της G10, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία που παρουσιάζουν σταθερή διψήφια αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με πέρυσι.

Προηγούμενο άρθροΤι λέει η Leaseurope στην ΕΕ για τους πράσινους στόλους
Επόμενο άρθροΑυστηρή βαθμολογία του Euro NCAP σε γνωστές μάρκες