Με σκοπό τη διατήρηση των θεμελιωδών επιχειρηματικών αρχών κατά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την UAW (United Auto Workers), η Stellantis ανακοίνωσε πως ακυρώνει την συμμετοχή της στην CES 2024, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζει από την έναρξη της απεργίας.

Η εταιρεία δήλωσε πως εφαρμόζει ολοκληρωμένα αντίμετρα μετριασμού των οικονομικών επιπτώσεων και προστασίας κεφαλαίου και θα συνεχίσει τον μετασχηματισμό της σε εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας με άλλα μέσα.

Η Stellantis διατηρεί την δέσμευσή της στη δημιουργία προϊόντων που προτιμούν οι πελάτες, διασφαλίζοντας ελευθερία μετακίνησης για όλους και πρωτοπορίας στη δημιουργία αξίας για τους εργαζομένους της και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως περιγράφεται στο στρατηγικό σχέδιο Dare Forward 2030, αναφέρει.

“Το κόστος των συνεχιζόμενων απεργιών της UAW στην Stellantis συνεχίζει να αυξάνεται και η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει την συμμετοχή της στην CES® 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα”.

“Η πρωτοπορία στην δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – πελάτες, εργαζόμενους και επενδυτές – αποτελεί βασικό στοιχείο του στρατηγικού σχεδίου Stellantis Dare Forward 2030. Υπό το πρίσμα των τρεχουσών διαπραγματεύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η διατήρηση των θεμελιωδών επιχειρηματικών στοιχείων και, ως εκ τούτου, η προστασία του μέλλοντος της εταιρείας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ηγεσίας της Stellantis”.

Οι απεργίες έχουν κοστίσει στις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες (Stellantis, Ford, GM), καθώς και σε προμηθευτές, αντιπροσώπους και εργαζομένους του Ντιτρόιτ συνολικά 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 15 Σεπτεμβρίου έως έως τις 12 Οκτωβρίου, εκτιμά η εταιρεία οικονομικών συμβούλων Anderson Economic Group του Μίσιγκαν σε σχετική έκθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων «οι περισσότερες από αυτές τις ζημίες», βαρύνουν τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες».

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθεται η σχετική εκτίμηση,

Πηγή: Anderson Economic Group, LLC.
Προηγούμενο άρθροΤο Nissan Hyper Punk concept για δημιουργούς
Επόμενο άρθροVolvo Cars: νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία