Η Volvo Cars ανοίγει νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία, για να ενισχύσει τη δυναμικότητά της στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού.

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo διαθέτει hardware με πρωτοποριακό design, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software που καθορίζει όλη τη λειτουργία τους, όπως η ναυαρχίδα των SUV της μάρκας, το EX90 και το μικρό SUV EX30, που γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές, ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Volvo Cars επενδύει συνεχώς στην εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και στις δοκιμές του. Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της στον τομέα αυτό είναι ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, που ενισχύει τη δυναμικότητά της στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού έχει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (SEK), αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των Κόμβων Τεχνολογίας της Volvo ανά τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας.

“Η δυναμικότητα αυτή είναι απαραίτητη διότι η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει ραγδαία, όπως δείχνει το EX90”, επισημαίνει η ανακοίνωση της εταιρείας. “Το Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διατίθεται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού”.

“Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών μας φιλοδοξιών, όπως το να είμαστε ηγετική δύναμη στον κλάδο σε επίπεδο τεχνολογίας, καθώς και μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030”.

Ο Anders Bell, Επικεφαλής Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) της Volvo Cars παγκοσμίως, δήλωσε: “Αυτές οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν τον κόμβο για τις παγκόσμιες δοκιμές λογισμικού και την επικύρωσή τους. Προγραμματιστές από όλα τα μηχανολογικά κέντρα μας ανά τον κόσμο μπορούν εδώ να διεξάγουν απομακρυσμένες δοκιμές λογισμικού, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτό το νέο κέντρο δοκιμών θέτουμε ένα νέο πρότυπο στον κλάδο της αυτοκίνησης”.

Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν αυτό λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Τελικά, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, από 200 που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή.

Το κέντρο μας Γκέτεμποργκ θα συνεργάζεται στενά με τα άλλα μηχανολογικά κέντρα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, που διατηρούν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη λογισμικού. Τον περασμένο μήνα, εγκαταστάθηκε νέος Κόμβος Τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν τα σχέδια για ακόμη έναν Κόμβο Τεχνολογίας που θα ειδικεύεται σε λογισμικό, στην Κρακοβία της Πολωνίας.

“Οι μηχανικοί λογισμικού μας αυξάνονται και εργάζονται πάνω σε μία πλειάδα συναρπαστικών προκλήσεων”, ανέφερε ο Alwin Bakkenes, Επικεφαλής Εξέλιξης Λογισμικού της Volvo Cars παγκοσμίως. “Στόχος είναι να ενισχύσουμε την ταχύτητα με την οποία καινοτομούμε, εξελίσσοντας λογισμικό σε πεδία που είναι σημαντικά για τη Volvo Cars – από τεχνολογία ασφαλείας που βασίζεται στη βαθιά γνώση μας για τις αιτίες των ατυχημάτων, έως αλγόριθμους αντίληψης και υποβοήθησης οδηγού για μελλοντική αυτόνομη οδήγηση”.

Άλλες προκλήσεις στην εξέλιξη λογισμικού περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των συνδεδεμένων λειτουργιών επόμενης γενιάς και την υποστήριξη όλης της εργασίας εξέλιξης μέσω ανάλυσης δεδομένων. Η Volvo προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού στις διάφορες εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο. Για όλες τις νέες θέσεις, δείτε εδώ.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις στην Κρακοβία και τη Σιγκαπούρη, η Volvo Cars διαθέτει Κόμβους Τεχνολογίας στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Μπανγκαλόρ, στην Ινδία. Έχει επίσης μεγάλα μηχανολογικά κέντρα στη Σαγκάη και στο Γκέτεμποργκ. Παρόλο που κάθε ένα από αυτά τα κέντρα έχει τη δική του εξειδίκευση, όλα μαζί αποτελούν ένα σημαντικό δίκτυο κέντρων καινοτομίας, διεσπαρμένο στρατηγικά σε όλο τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροStellantis: ακύρωση των σχεδίων για την CES 2024
Επόμενο άρθροEcomobility 2023-24: Βιώσιμη Κινητικότητα – Βιώσιμη πόλη