Solid Power - BMW διευρύνουν την συνεργασία τους
Η BMW iX στα κεντρικά γραφεία της Solid Power στο Louisville, στο Κολοράντο

Η Solid Power, Inc., κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας μπαταριών στερεού τύπου και ηλεκτρολυτών σουλφιδίου, ανακοίνωσε την διεύρυνση της συνεργασίας της με το BMW Group.

Στο πλαίσιο διευρυμένης Συμφωνίας Κοινής Ανάπτυξης, η Solid Power χορήγησε στο BMW Group άδεια έρευνας και ανάπτυξης της τεχνογνωσίας της σχεδιασμού και κατασκευής κυψελών στερεού τύπου.

Η διευρυμένη σχέση προσφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής συμπληρωματικών δραστηριοτήτων ανάπτυξης και κατασκευής κυψελών εκατέρωθεν, για περαιτέρω προώθηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της Solid Power. Το BMW Group θα εγκαταστήσει πιλοτικές γραμμές παραγωγής παρόμοιες με της Solid Power στις δικές του εγκαταστάσεις στη Γερμανία και θα παράγει πρότυπες κυψέλες με την αποκλειστική τεχνολογία της. Προ της εγκατάστασης της γραμμής παραγωγής προτύπων, το προσωπικό του BMW Group θα εργαστεί στις εγκαταστάσεις της Solid Power προς βελτιστοποίηση των διαδικασιών κατασκευής κυψελών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανάπτυξη της σχέσης μας με την BMW, η οποία έχει εμπιστευθεί την τεχνολογία της Solid Power τα τελευταία επτά χρόνια», δήλωσε ο Dr. Derek Johnson, COO της Solid Power. «Πιστεύουμε ότι αυτή η διευρυμένη συνεργασία αποτελεί πρόσθετη ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογική ανάπτυξη της Solid Power».

«Η BMW παραμένει προσηλωμένη στις μπαταρίες στερεού τύπου, τεχνολογία που πιστεύουμε πως έχει σημαντικές δυνατότητες για το μέλλον», δήλωσε ο Frank Weber, Μέλος του ΔΣ της BMW AG για την Ανάπτυξη. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με την Solid Power και να αυξήσουμε την παραγωγική δυνατότητα παραγωγής κυψελών στερεού τύπου βάσει του σχεδιασμού της Solid Power, στις δικές μας πιλοτικές εγκαταστάσεις. Προβλέπουμε πως αυτή η συμφωνία θα επιταχύνει την εγκατάσταση της γραμμής μας παραγωγής προτύπων και τον αμοιβαίο στόχο των εταιρειών μας για εμπορευματοποίηση της πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας κυψελών».

Το BMW Group συμφώνησε να καταβάλει στην Solid Power 20 εκατ. δολάρια έως τον Ιούνιο του 2024, υπό την προϋπόθεση επίτευξης ορισμένων ορόσημων. Η διευρυμένη Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης περιλαμβάνει ανταλλαγή αποκλειστικών ηλεκτροδίων στερεού τύπου και τεχνογνωσίας κατασκευής κυψελών, αλλά δεν περιλαμβάνει άδεια πνευματικής ιδιοκτησίας του ηλεκτρολυτικού υλικού της Solid Power, το οποίο παραμένει βασική δραστηριότητά της. Μόλις ο γερμανικός όμιλος εγκαταστήσει την γραμμή παραγωγής προτύπων, η Solid Power θα προμηθεύσει το ηλεκτρολυτικό υλικό προς παραγωγή πρότυπων κυψελών.

«Η διεύρυνση της σχέσης μας με την BMW αποτελεί περαιτέρω απόδειξη πως αμφότερες οι εταιρείες πιστεύουν ότι η Solid Power βρίσκεται στο σωστό δρόμο τεχνολογικής ανάπτυξης», δήλωσε ο David Jansen, Αναπληρωτής CEO και Πρόεδρος της Solid Power. «Η πρόοδος της ομάδας μας προς επίτευξη των στόχων της εταιρείας είναι ενθαρρυντική. Τους τελευταίους μήνες, αρχίσαμε να παραδίδουμε κυψέλες 20 Ah στους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της BMW για αρχικές δοκιμές και ξεκινήσαμε την παραγωγή κυψελών EV. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρολυτών μας στο διαδίκτυο και να ξεκινήσουμε την επίσημη διαδικασία πιστοποίησης».

Φωτογραφία: Solid Power

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Φορολογικές ελαφρύνσεις για EV κατασκευής ΕΕ
Επόμενο άρθροΤο πρότυπο Afeela των Sony-Honda στην CES 2023