Η Volkswagen παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του νέου T-Cross: Το μοντέλο αναβαθμίστηκε σχεδιαστικά, με βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό, νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και εσωτερικό υψηλής ποιότητας.

Οι προπωλήσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Σε μόλις τέσσερα χρόνια, το T-Cross έχει κατακτήσει κορυφαία θέση μεταξύ των συμπαγών SUV: περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν ήδη επιλέξει. Με μέσο όρο παραγωγής 300.000 μονάδων κάθε χρόνο, το T-Cross, το οποίο προσφέρεται και εκτός Ευρώπης (ονομάζεται Tacqua και Taigun), είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της μάρκας παγκοσμίως.

Εξωτερικά, το ανανεωμένο T-Cross είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη νέα σχεδίαση εμπρός και πίσω με νέους ενσωματωμένους προβολείς LED, φώτα ημέρας LED και συμπλέγματα πίσω φώτων LED. Οι προβολείς IQ.LIGHT LED matrix είναι μια εντελώς νέα εξέλιξη της Volkswagen και προσφέρονται για πρώτη φορά στο T-Cross. Τρία νέα, φρέσκα χρώματα έχουν προστεθεί στη σειρά μοντέλων: Grape Yellow (κίτρινο), Clear Blue Metallic (γαλάζιο) και Kings Red Metallic (κόκκινο).

Διαθέτει νέας γενιάς σύστημα infotainment. Η στάνταρ οθόνη αφής έχει διαγώνιο 20,3 cm (8 ίντσες). Η κορυφαία έκδοση διαθέτει οθόνη 9,2 ιντσών με διαγώνιο 23,4 cm. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του τετράθυρου πενταθέσιου θα εφοδιάζονται πλέον με ψηφιακά όργανα στάνταρ. Το ταμπλό στο T-Cross πλήρως ανασχεδιασμένο επενδύεται με υψηλότερης ποιότητας υλικά. Το ίδιο ισχύει και για τις επενδύσεις των μπροστινών θυρών των εκδόσεων Style και R-Line. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει ένα χειροκίνητο σύστημα κλιματισμού και προαιρετικά διατίθεται το αυτόματο κλιματιστικό Air Care Climatronic με ρυθμιστικά αφής με οπίσθιο φωτισμό.

Το νέο T-Cross διαθέτει καλά διαμορφωμένο χώρο για έως και πέντε άτομα και εξαιρετικά ευέλικτο χώρο αποσκευών, ενώ διαθέτει μεγαλύτερη δυνατότητα ρυμούλκησης βαρέως τρέιλερ. Ακόμα, το Travel Assist προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη άνεση. Η κυκλοφορία στην αγορά θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Stellantis και NioCorp
Επόμενο άρθροDataforce: Η ευρωπαϊκή αγορά το εξάμηνο 2023