SG Fleet: επενδύει σε ηλεκτρικά ποδήλατα φορτίου

Η εταιρεία leasing SG Fleet ανακοίνωσε επένδυση στην Zoomo, εξειδικευμένη εταιρεία σε ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα φορτίου, προς υποστήριξη των πελατών της τελικής παράδοσης για λύσεις μηδενικών εκπομπών.

Η SG Fleet, η οποία εξαγόρασε τις δραστηριότητες leasing της LeasePlan στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και διαχειρίζεται διεθνή στόλο 250.000 οχημάτων, κατέστη στρατηγικός επενδυτής της Zoomo στο πλαίσιο προγράμματος χρηματοδότησης 20 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Ο Lincoln De Kalb, Group Product Development Manager, Future Mobility της SG Fleet, δήλωσε: «Τα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν ένα ακόμα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στις μεταφορές. Δεν είναι λογική η χρήση οχήματος 1,5 τόνων, εάν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις φθηνότερες και λιγότερων εκπομπών άνθρακα, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα».

Μέσω της συνεργασίας η SG Fleet θα προσφέρει στους πελάτες της ηλεκτρικά ποδήλατα Zoomo, με την υποστήριξη του δικτύου συντήρησης της Zoomo, ενώ η Zoomo θα αποκτήσει πληροφορίες διαχείρισης στόλου.

Επιπλέον, η SG Fleet αναπτύσσει καινοτόμο προϊόν leasing ηλεκτρικών ποδηλάτων ως παροχή εργαζομένων.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Η Zoomo δραστηριοποιείται επίσης στις ΗΠΑ και στην ηπειρωτική Ευρώπη και τα οχήματά της χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως η UberEats, η JustEat, η Deliveroo, η Domino’s, η Pizza Hut και η Getir.

Η Mina Nada, Συνιδρύτρια και CEO της Zoomo, δήλωσε: «Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να προσφέρουμε πρόσβαση σε καθαρότερες, πιο βιώσιμες λύσεις τελικής παράδοση στους πελάτες της SG Fleet».

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα του Electrified Streamliner IONIQ 6
Επόμενο άρθροIsuzu, DENSO, Toyota, Hino, CJPT: Κινητήρες υδρογόνου