«Σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα, γιατί κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση του σχεδίου μας εξηλεκτρισμού», τόνισε ο CEO της Seat, Wayne Griffith, ανακοινώνοντας την μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στο Martorell,  στην Ισπανία, που θα κατασκευάσει η Seat.

«Η Seat S.A. έχει κάνει αίτηση στην Battery PERTE VEC (1), για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταριών στο Martorell», δήλωσε ο Wayne Griffith. «Θα επενδύσουμε 300 εκατ. ευρώ επιπλέον για την κατασκευή αυτού του εργοστασίου, που θα χρησιμεύσει και για τη συναρμολόγηση των μπαταριών που κατασκευάζει η PowerCo στο εργοστάσιο Sagunto της Βαλένθια».

Το εργοστάσιο θα καλύψει μια περιοχή 64.000 τ.μ., χώρος ισοδύναμος με εννιά γήπεδα ποδοσφαίρου. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2025. Θα συνδεθεί με το Συνεργείο 10, όπου θα κατασκευάζονται κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group, συμπεριλαμβανομένου του CUPRA Raval.

«Πρόκειται για σημαντική υπόθεση του κλάδου μας. Η Seat και το Volkswagen Group δεσμεύουν σημαντικούς πόρους προς επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας. Και θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη φιλοδοξία μας να καταστήσουμε την Ισπανία ευρωπαϊκό κόμβο ηλεκτροκινητικότητας».

«Επενδύουμε 10 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας, για να εξηλεκτρίσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία, να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας», συνέχισε ο κ. Griffith. «Οι ισπανικοί και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει επίσης να πειστούν να συμμετάσχουν. Όπως και σε άλλες χώρες, πρέπει να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο διασφάλισης των επενδύσεων του κλάδου και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση αυτού του μετασχηματισμού και στην Ισπανία έχουν ήδη γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

(1) Στρατηγικό Έργο Οικονομικής Ανάκαμψης και Μετασχηματισμού στον Τομέα των Ηλεκτρικών και Συνδεδεμένων Οχημάτων

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο 2023
Επόμενο άρθροΝέο Hyundai Santa Fe, 5ης γενιάς