Το Hyundai Santa Fe σύντομα ανανεώνεται και η 5η γενιά του μοντέλου θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Αύγουστο.

Το Hyundai Santa Fe 5ης γενιάς διαθέτει στιβαρή εξωτερική σχεδίαση και ευρύχωρο, ευέλικτο εσωτερικό που με το άνοιγμα της διευρυμένης πίσω πόρτας του, παρέχει στους χρήστες έναν χώρο σαν βεράντα όποτε και όπου τον χρειάζονται.

Το μπροστινό μέρος του οχήματος δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλείου με ψηλό καπό, προβολείς σε σχήμα Η και έντονα, αιχμηρά φτερά. Οι προβολείς σχήματος Η εναρμονίζονται με τον σχεδιασμό του κάτω μπροστινού μοτίβου H. Τα σχεδιαστικά στοιχεία σε σχήμα Η ερμηνεύουν εκ νέου το έμβλημα «H» της Hyundai.

Το μοντέλο εχει πολλά κοινά στοιχεία με το Ioniq 7, με την φωτεινή μπάρα LED στο εμπρός μέρος που κάνει μεγάλη εντύπωση. Το επιμηκυμένο μεταξόνιο προσφέρει μια τολμηρή γραμμή οροφής, ισχυρό όγκο γύρω από τα φτερά, μεγάλους θόλους τροχών, κοντύτερο μπροστινό πρόβολο και ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, προσδίδοντας στο SUV στιβαρή εμφάνιση. Τα πίσω φώτα είναι σχήματος Η, ενώ το όνομα «Santa Fe» είναι χαραγμένο σχεδόν σε όλο το πορτμπαγκάζ.

«Το καινούργιο Santa Fe είναι ένα SUV που βρίσκει τέλεια ισορροπία μεταξύ της ζωής στην πόλη και της υπέροχης εξοχής, διευκολύνοντας τα πάντα, από πολυσύχναστα οικογενειακά δρομολόγια μέχρι περιπέτειες κάμπινγκ με αυτοκίνητο», δήλωσε ο SangYup Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Hyundai Global Design Center. «Με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, το ευρύχωρο εσωτερικό και τον χώρο πίσω πόρτας που μοιάζει με βεράντα, το νέο Santa Fe στηρίζεται στα πλεονεκτήματα των SUV για να προσφέρει περισσότερη ευελιξία από ποτέ, καθώς και μια premium εμπειρία πελάτη».

Στο εσωτερικό διαθέτει ποικιλία χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας, με πανοραμική κυρτή οθόνη που συνδέει το ψηφιακό σύμπλεγμα 12,3 ιντσών και το σύστημα infotainment και ενισχύει την ορατότητα του οδηγού ενώ προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας. Επιπλέον, τα καθίσματα σε έντονα χρώματα από δέρμα Nappa και φινιρίσματα ξύλου προσθέτουν εκλεπτυσμένο στυλ.

Αναμένεται ότι το Santa Fe θα πωλείται αποκλειστικά ως επταθέσιο και τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορούν να αναδιπλωθούν εντελώς. Πιθανόν να διαθέτει τον κινητήρα 1.6 Τ-GDI που στην υβριδική έκδοση θα αποδίδει 226 ίππους και θα υπάρχει και μια άλλη με 261 ίππους.

Προηγούμενο άρθροSeat: μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών
Επόμενο άρθροΈκλεισαν οι Otonomo και Wejo