Renault Trucks - Carlsberg Group: Διανομές ουδέτερου άνθρακα

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, στο Rheinfelden της Ελβετίας, ο Bruno Blin, πρόεδρος της θυγατρικής του Volvo Group, Renault Trucks, παρέδωσε τα κλειδιά ενός D Wide Z.E. στον Thomas Amstutz, CEO της Feldschlösschen, θυγατρικής του Carlsberg Group για διανομές ουδέτερου άνθρακα.

Το όχημα αυτό είναι το πρώτο της ιστορικής παραγγελίας που παραδίδεται και η οποία περιλαμβάνει είκοσι οχήματα Renault Trucks D Wide Z.E. των 26 τόνων, που θα εξυπηρετούν την καθημερινή δραστηριότητα της Feldschlösschen. Μέσω της χρήσης ηλεκτρικών φορτηγών, το Carlsberg Group και την Feldschlösschen δείχνουν πως μπορούν να πραγματοποιηθούν διανομές ουδέτερου άνθρακα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Renault Trucks έκανε ένα σημαντικό βήμα για τον μετασχηματισμό των αστικών μεταφορών, ανακοινώνοντας την υπογραφή ενός ιστορικού συμβολαίου με τον Όμιλο Carlsberg για παράδοση είκοσι D Wide Z.E. φορτηγών 26 τόνων.

“Είμαι πεπεισμένος πως η ηλεκτρική κινητικότητα είναι η λύση για τα περιβαλλοντικά και κλιματικά θέματα, τόσο για εμάς, όσο και για τις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε ο Bruno Blin, πρόεδρος της Renault Trucks. “Είμαι ευτυχής που η Renault Trucks υποστηρίζει την Feldschlösschen και την Carlsberg, έναν πρωτοπόρο όμιλο σε επενδύσεις ηλεκτρικής τεχνολογίας. Ο κλάδος μεταφορών βιώνει μια σημαντική αλλαγή. Ο κλάδος μας πρόκειται να αλλάξει περισσότερο τα επόμενα δέκα χρόνια από ό, τι κατά τον περασμένο αιώνα και μέσω αυτής της συνεργασίας η Carlsberg και η Renault Trucks δείχνουν το δρόμο προς τα εμπρός”.

Ο Thomas Amstutz, CEO της Feldschlösschen, πρόσθεσε: “Είμαστε περήφανοι που το πρωτοποριακό μας έργο με ηλεκτρικά φορτηγά, που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, τελικά αποδίδει. Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ελβετία και ακόμα και στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούμε αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον φορτηγά για μεταφορά ποτών. Φιλοδοξία μας είναι να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο, όχι μόνο στην ανάπτυξη μπύρας και ποτών, αλλά και στα  logistics ποτών και την προστασία του κλίματος”.

Πράγματι, το Feldschlösschen και το Carlsberg Group, που δεσμεύονται για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επιδιώκουν συστηματικά τους στόχους τους στρατηγικής βιωσιμότητας «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» και στοχεύουν στην επίτευξη διανομών ουδέτερου CO2. Για να μπορέσει η Feldschlösschen να επιτύχει αυτούς τους στόχους, θα χρησιμοποιηθεί ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για τις τελικές παραδόσεις και σιδηροδρομικές μεταφορές για τις μεγάλες αποστάσεις.

Ηλεκτρικά οχήματα Renault Trucks, μια ολοκληρωμένη γκάμα μηδενικών εκπομπών

Η Renault Trucks προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από 3,1 έως 26 τόνους. Οι μεταφορείς που επιδιώκουν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα μπορούν να αποκτήσουν ένα 100% ηλεκτρικό φορτηγό για άμεση χρήση.

Τα ηλεκτρικά οχήματα σέβονται την ποιότητα του αέρα, χωρίς εκπομπές CO2 και NOx (οξείδιο του αζώτου) κατά τη λειτουργία τους. Μπορούν να κυκλοφορούν ανεξαρτήτως των περιορισμών που επιβάλλονται από τους δήμους, ακόμα και σε περιόδους αιχμής ρύπανσης. Καθώς είναι αθόρυβα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα κέντρα πόλεων τη νύχτα, με σεβασμό στον ύπνο των κατοίκων, βοηθώντας έτσι την πιο ελεύθερη κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Renault Trucks είναι σήμερα ένας από τους πρώτους κατασκευαστές βιομηχανικών οχημάτων που παράγει ηλεκτρικά φορτηγά στο εργοστάσιό της Blainville-sur-Orne της Νορμανδίας.

Προηγούμενο άρθροΜια δεκαετία με το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF
Επόμενο άρθροSmart Mobility Institute: παροχές και εργασία από το σπίτι