Η Renault και η Waymo εξετάζουν την εγκατάσταση μιας υπηρεσίας αυτόνομης κινητικότητας μεταξύ της επιχειρηματικής περιοχής La Défense (στη φωτογραφία) του Παρισιού και του αεροδρομίου Charles de Gaulle στο Roissy, έξω από το Παρίσι.

2019 – Groupe Renault, Waymo, Région IDF

Εάν εγκριθεί, η υπηρεσία Waymo Driver – η οποία θα απευθύνεται τόσο σε εταιρικούς, όσο και σε ιδιώτες ταξιδιώτες – θα τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η προγραμματισμένη συνεργασία είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας αποκλειστικότητας μεταξύ της Renault / Nissan και της Waymo για παροχή υπηρεσιών αυτόνομης κινητικότητας στη Γαλλία και την Ιαπωνία. Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια του Παρισιού, η οποία επενδύει 100 εκατ. ευρώ σε υποδομή αυτόνομων οχημάτων.

Δεν πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Renault στην αυτόνομη κινητικότητα. Η αυτοκινητοβιομηχανία συμμετέχει ήδη στο EVRA, ένα πρόγραμμα αυτόνομου οχήματος που υποστηρίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση, με πιλοτικά προγράμματα ηλεκτρικής και αυτόνομης κινητικότητας κατά παραγγελία στη Ρουέν και στην πανεπιστημιούπολη Paris-Saclay.

 

 

Προηγούμενο άρθροΈκδοση υψηλών επιδόσεων το νέο Volkswagen T-Roc R
Επόμενο άρθροΗ τιμολόγηση των οδών θα αντικαταστήσει τα έσοδα από τα καύσιμα;