Renault eWays: Προς κινητικότητα μηδενικών εκπομπών
Ο Luca de Meo (αριστερά), CEO του Groupe Renault, παρουσίασε το όραμά του Ομίλου για τη μετάβαση στην εποχή της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών και το πρωτότυπο Renault Mégane eVision και ο Denis Le Vot, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault, παρουσίασε το Dacia Spring Electric (Φωτογράφος: Olivier Martin Gambier).

Με αφορμή τα Renault eWays -μια μοναδική διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στην ηλεκτρική κινητικότητα του σήμερα και του αύριο- το Groupe Renault δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 στην Ευρώπη και παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα:

  • Renault Mégane eVision: ένα δυναμικό συμπαγές hatchback που ανήκει σε μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων
  • Dacia Spring Electric: η νέα επανάσταση της Dacia με το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Πριν από δέκα χρόνια, η Renault λανσάρισε το πρώτο ZOE. Σήμερα, 350.000 ηλεκτρικά οχήματα της Renault κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο με 8 διαφορετικά μοντέλα. Πέραν της ηλεκτρικής της γκάμας, το Groupe Renault προσφέρει και μια πλήρη γκάμα υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων του Clio, του Captur, του νέου Megane και του νέου Megane Sports Tourer, με την υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία E-TECH, η οποία, τώρα, εξοπλίζει και το νέο Renault Arkana.

Σήμερα, η εταιρεία προχωρά περαιτέρω και δεσμεύεται να επιτύχει μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050 στην Ευρώπη. Μέχρι το 2030, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% σε σύγκριση με το 2010.

Μέχρι το 2022, όλα τα νέα μοντέλα του ομίλου θα έχουν μία ηλεκτρική ή εξηλεκτρισμένη έκδοση, σε μια αγορά που, σε πέντε χρόνια, το 50% των οχημάτων που θα πωλούνται θα λειτουργούν ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Με αφορμή τα Renault eWays, που πραγματοποιούνται από τις 15-27 Οκτωβρίου, το Groupe Renault μοιράζεται το όραμά του για τη μετάβαση στην εποχή της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων, με την παρουσίαση νέων προϊόντων και τεχνολογιών, αλλά και με συνεδρίες και ομιλίες που είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα: https://easyelectriclife.groupe.renault.com/fr/eways/

Ένα νέο ορόσημο για το Groupe Renault, το οποίο τοποθετείται ως σημαντικός παράγοντας στη βιώσιμη κινητικότητα και το οικοσύστημά της, τόσο σήμερα, όσο και τα επόμενα χρόνια.

Renault Mégane eVision, ένα νέο ηλεκτρικό μικρό hatchback

Renault Mégane eVision

Η Renault παρουσίασε το πρωτότυπο Mégane eVision επαναπροσδιορίζοντας το μοντέλο του μικρού hatchback συνδυάζοντας στοιχεία coupe με SUV. Το 100% ηλεκτρικό, με καινοτόμο σχεδίαση βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα CFM-EV, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά οχήματα. Ένα στοιχείο που του επιτρέπει να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές διαστάσεις και τους κώδικες της κατηγορίας για να προτείνει νέες γραμμές και αναλογίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα hatchback με περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις και μεγάλη ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Πριν από 10 χρόνια, η Renault είχε ήδη το όραμα να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση. Αυτή η τεχνογνωσία, τεχνογνωσία επιτρέπει το λανσάρισμα μιας ολόκληρης γενιάς από νέα ηλεκτρικά μοντέλα, σύμβολο των οποίων είναι το Mégane eVision. 25 χρόνια από το λανσάρισμά του, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το Megane.

Dacia Spring Electric, η ηλεκτρική επανάσταση (r-EV-olution) από την Dacia

Dacia Spring Electric

H Dacia παρουσίασε αυτό το trendy αυτοκίνητο πόλης, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021: το νέο Dacia Spring Electric. Μετά τα Logan και Duster, το Spring Electric είναι έτοιμο να φέρει μία ακόμα επανάσταση στην αγορά, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους. Είτε πρόκειται για ιδιώτες οδηγούς, για κοινή χρήση ή επαγγελματική χρήση, το Dacia Spring προσφέρει μια απλή, αξιόπιστη και προσιτή λύση.

Εκτός από την επαναστατική SUV σχεδίασή του, προσφέρει θέσεις για 4 ενήλικες επιβάτες, ένα πολύ φιλόξενο και ευρύχωρο εσωτερικό, ένα απλό και αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς και ένα ιδανικό επίπεδο αυτονομίας που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες.

Το Spring Electric, ελαφρύ και με συμπαγείς διαστάσεις, μπορεί να καλύψει έως 225 χλμ. στο μικτό κύκλο (WLTP), ή έως 295 χλμ. στον αστικό κύκλο (WLTP), εξασφαλίζοντας υψηλή λειτουργικότητα τόσο στην αστική, όσο και στην περιαστική χρήση.

Τρία νέα, υβριδικά μοντέλα, συμπληρώνουν την πλούσια E-TECH γκάμα της Renault

Renault Arkana E-Tech, Renault Captur E-Tech, Renault Captur E-Tech Plug-In, Renault Clio V E-Tech R.S. Line, Renault Megane IV Berline E-Tech Plug-In, Renault Megane IV Estate E-Tech Plug-In R.S. Line

H Renault επεκτείνει την υβριδική της γκάμα, με την άφιξη τριών νέων μοντέλων, που εξοπλίζονται με νέα τεχνολογία. Τα νέα Arkana E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid και Megane hatchback E-TECH Plug-In Hybrid θα λανσαριστούν στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2021.

Ως πρωτοπόρος και ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, για πάνω από 10 χρόνια, και με πολυετή εμπειρία από την εμπλοκή της με τη Formula1, η Renault έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία που της επιτρέπει να προσφέρει δυναμικά και αποτελεσματικά υβριδικά σύνολα κίνησης, για μία διευρυμένη γκάμα μοντέλων, που βρίσκονται στην καρδιά των αναγκών της αγοράς.

Παράλληλα, η εισαγωγή της μικρο-υβριδικής (12V) τεχνολογίας, στα νέα Arkana και Captur, ολοκληρώνει τη γκάμα, με την προσφορά όλων των πιθανών επιπέδων εξηλεκτρισμού, που είναι ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη, παραμένοντας προσιτά στο ευρύ κοινό.

Προηγούμενο άρθροΒραβείο Τεχνολογίας Ελαστικών στα Conti C.A.R.E.
Επόμενο άρθροΝέο Golf GTI Clubsport, το πιο ισχυρό Golf GTI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here