2019 - Nouveau Renault CAPTUR

Η Renault αποκάλυψε εικόνες της δεύτερης γενιάς Captur, ενός επιτυχημένου crossover κατηγορίας Β που βασίζεται στο Clio. Όπως και το Clio, είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα αποτελέσει το πρώτο υβριδικό plug-in στην κατηγορία του.

2019 – Nouveau Renault CAPTUR

Αυτό θα συμβεί εάν άλλοι ανταγωνιστές δεν προλάβουν τη Renault: η έκδοση plug-in δεν θα είναι διαθέσιμη για άλλο ένα έτος. Θα περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 που θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 9.8kWh. Η συμβατική γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες TCe 1 λίτρου και 1,3 λίτρων, καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες 1,5.

2019 – Nouveau Renault CAPTUR

Το νέο Captur είναι 11 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του και στηρίζεται σε μακρύτερο μεταξόνιο κατά 2 cm για περισσότερο χώρο καμπίνας και 81 λίτρα επιπλέον χώρο αποσκευών. Θα είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Η Renault υπόσχεται επίσης “το πιο ολοκληρωμένο σύνολο βοηθημάτων οδήγησης στην αγορά”.

Το Captur έχου πουλήσει 1,2 εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία του το 2013.

Το νέο Captur ενσωματώνει τη νέα στρατηγική του ομίλου Renault ως μέρος του σχεδίου Drive the Future (2017-2022). Η σημασία του οφείλεται, πρώτον, στη διεθνή του διάσταση. Είναι πλέον ένα πραγματικό παγκόσμιο προϊόν. Πωλείται ήδη σε όλες τις ηπείρους, και θα κατασκευάζεται και στην Κίνα.

2019 – Nouveau Renault CAPTUR

Η σημασία του οφείλεται επίσης στην τεχνολογική του διάσταση, καθώς, σύμφωνα με τη Renault, πληροί τους τρεις πυλώνες της κινητικότητας του μέλλοντος:

  • Ηλεκτρικό:  Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Renault με τον plug-in υβριδικό κινητήρα που ονομάζεται E-TECH Plug-in.
  • Συνδεδεμένο: Περιλαμβάνει το νέο σύστημα πολυμέσων EASY LINK και EASY CONNECT της Renault.
  • Αυτόνομο: Όπως και στο καινούργιο Clio, τα βοηθήματα που οδηγούν σε αυτόνομη οδήγηση θα τοποθετηθούν ως στάνταρ στο μοντέλο.
Προηγούμενο άρθροΚαίριος ο ρόλος του Nissan LEAF στο πρώτο V2G σύστημα της Λατινικής Αμερικής
Επόμενο άρθροΟ Richard Middleton Vice President της Element-Arval